A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Директори закладів освіти та керівників установ Маневицької селищної ради пройшли курси  з цивільного захисту та пожежної безпеки

Дата: 05.05.2022 14:00
Кількість переглядів: 718

4 травня 2022 року для директорів закладів освіти та керівників установ місцевого самоврядування було проведено  навчання з цивільного захисту та пожежної безпеки у приміщенні Маневицької селищної ради. Організатором та координатором навчань виступив фахівець з охорони праці відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради Ратундалов Віктор Васильович.

Усі керівники об’єктів господарювання такі навчання повинні проходити 1 раз на 3 роки, відповідно до Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 р. № 819.

Із слухачами працювали висококваліфіковані фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області: Борис Миколайович Андріюк, завідувач Ковельськими територіальними курсами з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності; Сергій Олександрович Куришев та Володимир Васильович Ващук - майстри виробничого навчання; Володимир Григорович Багнюк, завідувач навчально-консультаційного пункту у місті Камінь-Каширськ.

Ґрунтовно були обговорені основні вимоги до керівника установи чи підприємства, що висвітлені у Кодексі цивільного захисту України та інших нормативних документів, які регулюють захист населення та територій. Було зосереджено увагу присутніх на основних положеннях чинного законодавства у сфері цивільного захисту й безпеки життєдіяльності. Керівники почули розширені рекомендації щодо особливостей проведення інструктажів та навчань для працівників закладів освіти, установ, організацій, ведення документації в установах і закладах з питань охорони праці, ЦЗ, БЖД та пожежної безпеки, отримали кейс корисних матеріалів, зразків наказів, інструкцій та роздаткового матеріалу.

Досить цікавою була практична частина даних курсів. Було обговорено перелік предметів колективного та індивідуального захисту, засобів пожежогасіння, першої медичної допомоги, які завжди повинні бути у приміщенні установи. Присутні отримали практичні поради щодо проведення у закладі чи установі тренувань евакуації із приміщення, практичних занять з охорони здоров’я і праці, дій керівника, працівників, учнів під час пожежі, повітряної тривоги, артилерійського обстрілу та інших небезпечних ситуацій. На завершення слухачі курсу змогли попрактикуватися у роботі з вогнегасником.

Вся інформація, матеріали та практичні навички, які отримали слухачі на курсі, є необхідними та підсилюють впевненість кожного керівника, який прагне забезпечити безпечні умови праці своїм підлеглим.

Щиро дякуємо виступаючим фахівцям Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області за продуктивний візит до Маневич та результативну працю!

ФОТОАЛЬБОМ ПОДІЇ

 


« повернутися

Вхід для адміністратора