A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено веб-конференцію «Основні передумови успішного інституційного аудиту ЗЗСО» за сприяння управління Державної служби якості освіти у Волинській області

Дата: 25.05.2022 11:28
Кількість переглядів: 280

24 травня Центром професійного розвитку педагогічних працівників Маневицької селищної ради за сприяння управління Державної служби якості освіти у Волинській області проведено веб-конференцію «Основні передумови успішного інституційного аудиту ЗЗСО» для керівників закладів загальної середньої освіти Маневиччини.

Модератором зустрічі виступила Оксана Кушко, директор Центру професійного розвитку, яка й розпочала зустріч віртуальною хвилиною мовчання в пам’ять про колегу Савчука Володимира та усіх загиблих воїнів, які віддали життя за Україну.

У конференції взяли участь представники управління Державної служби якості освіти у Волинській області, в. о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради, головний спеціаліст відділу,  педагогічні працівники Центру професійного розвитку, директори закладів освіти та їх заступники.

Світлана Андрічук, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Волинській області, розкрила для слухачів питання, що  турбує кожного керівника, який вболіває за свій заклад освіти, а саме «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти у ЗЗСО». Світлана Михайлівна наголосила на основних нормативно-правових документах, якими керівник повинен керуватись при управлінні цим важливим системним процесом.

Однією із основних передумов успішної розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі є підтримка від засновника, в тому числі і фінансова. Про роль засновника у підвищенні якості освіти у ЗЗСО, форми і шляхи співпраці директора із органами місцевої влади докладно та ґрунтовно розповів Володимир Сірук, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю ЗО управління Державної служби якості освіти у Волинській області.

На особливості проведення інституційного аудиту у закладі освіти звернула увагу слухачів Алла Євтушок, директор КУ «ЦПРПП» Турійської селищної ради, експерт з проведення інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Волинській області. Алла Сергіївна окреслила основні етапи проведення інституційного аудиту, із власного досвіду розповіла про помилки, яких не варто допускати при підготовці й проходженні аудиту, дала практичні поради. Спікерка закликала керівників ЗО Маневиччини до проходження позапланових аудитів за власним бажанням керівника і колективу, адже інституційний аудит – це новий крок закладу освіти на шляху до розвитку та успіху.

При проведенні інституційного аудиту експерти звертають увагу і враховують те, чи є у закладів освіти педагоги, які пройшли сертифікацію. Адже, успішно пройдена сертифікація – це показник високої майстерності та професійності сучасного вчителя. Питання сертифікації як інструменту аналізу та вдосконалення педагогічної майстерності висвітлила на конференції Марина Ніщик, директор КУ «ЦПРПП» Камінь-Каширської міської ради, супервізор, експерт із проведення сертифікації управління Державної служби якості освіти у Волинській області. Марина Василівна окреслила основні етапи проведення сертифікації вчителя та дала рекомендації керівникам ЗО, як залучити педагогів до проходження цього етапу у професійній діяльності.

На завершення до слова була запрошена Тетяна Митчик, директорка ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №2» Камінь-Каширської міської ради, яка на власному досвіді переконалась, що інституційний аудит – це не просто зовнішня перевірка, це поштовх до вдоконалення і розквіту закладу освіти. ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №2» Камінь-Каширської міської ради у січні 2022 року успішно пройшов інституційний аудит. Тетяна Йосипівна поділилась досвідом із колегами, наголосила на основних етапах підготовки, розповіла, як в позитивному руслі змінився ліцей після аудиту.

По завершенню виступів спікерів керівники закладів освіти Маневиччини мали змогу поставити питання, які їх турбують, та отримати вичерпні відповіді.

Завершальним було слово в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради Валерія Марчука, який доєднався до зустрічі пізніше. Валерій Васильович наголосив на важливості інформації, опрацьованої на конференції.

Щиро дякуємо шановним виступаючим за доступний виклад потрібного матеріалу. Бажаємо міцного здоров’я та надіємось на очні зустрічі під мирним небом України після довгоочікуваної, але вже такої близької Перемоги. Слава Україні!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора