A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Пройшло чергове засідання Розмовного клубу української мови «ГОВІР» у Маневичах

Дата: 27.05.2022 15:56
Кількість переглядів: 248

27 травня пройшло чергове засідання Розмовного клубу української мови «ГОВІР» на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників у Маневичах.

Членам клубу було запропоновано різні види вправ на розвиток мовлення, мовна гра «Знайди помилку!». Учасники зустрічі працювали з текстом, виконували завдання, спрямовані на розвиток комунікативних навичок.

 

 

Присутні розмовляли про найвеличнішу представницю Волині серед літературних постатей, яка назавжди зафіксована у пам’яті кожного українця,  Лесю Українку. Читали  та аналізували  її поезії.

На психологічному занятті вчилися розуміти свій внутрішній стан за допомогою творчості. На подолання стресу, депресії, поганого настрою та тривоги під тиху заспокійливу музику була проведена арттерапія. Учасники малювали дві картини: одну картину створювали наповнену позитивними емоціями і теплом, доповнюючи  мотиваційним гаслом, а на іншій потрібно було зобразити гнів, образу чи тривогу. Другу картину учасники знищили, позбувшись неприємних емоцій з минулого.

Психологиня розповіла секрети психотерапевтичних вправ на позитивне мислення, слухачам були надані буклети з порадами, які справи потрібно робити, щоб заспокоїти себе чи навколишніх.

Поки дорослі були задіяні на заняттях, діти працювали у іншій аудиторії: малювали патріотичні малюнки, робили аплікації, виконували завдання з розвитку мовленння.

Третє засідання клубу української мови «ГОВІР» закінчилась теплими і позитивними емоціями й обіймами. Учасники щиро дякували за проведені заняття.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора