A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Зустріч педагогічних і медичних працівників

Дата: 22.05.2021 08:21
Кількість переглядів: 80

21 травня 2021 року відбулася зустріч педагогічних та медичних працівників Лікарсько-консультативної комісії КП "Маневицький РЦПМСД "з представниками двох комунальних установ Маневицької селищної ради: Центру професійного розвитку педагогічних працівників та Інклюзивно-ресурсного центру. Говорили про співпрацю щодо організації навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Детально було обговорено питання щодо педагогічного патронажу та зарахування дітей з особливими освітніми потребами на індивідуальну та інклюзивну форму навчання. Педагогічний патронаж може бути організовано для осіб, які за станом здоров'я не можуть здобувати освіту за денною формою (відповідно до висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я або медичного висновку про стан здоров'я дитини за формою, затвердженою МОЗ України). Інклюзивна освіта організовується для осіб з особливими освітніми потребами, які потребують додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту.

Також з працівниками ЛКК обговорювались питання про можливість звільнення осіб з ООП та осіб з інвалідністю від ЗНО та ДПА.

Лікарі відповіли на всі питання, які цікавили працівників центрів, що виникають у роботі освітян Маневицької селищної ради.

Між працівниками центрів та комісії було домовлено про подальшу співпрацю педагогів та медичних працівників в особливостях організації освітнього процесу в закладах освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора