A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Міністерство освіти і науки затвердило Положення про педагогічну інтернатуру

Дата: 31.08.2022 15:26
Кількість переглядів: 75

Міністерство освіти і науки затвердило Положення про педагогічну інтернатуру. Відповідний наказ МОН від 25 жовтня 2021 р. №1128 було зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2021 р. за №1670/37292.

Положення визначає порядок проходження педагогічної інтернатури педагогічними працівниками закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

 

Педагогічна інтернатура організовується відповідно до наказу керівника закладу освіти, що видається в день призначення інтерна на посаду педагогічного працівника. Строк інтернатури становить один рік, що відраховується від дати видання наказу про організацію проведення педагогічної інтернатури. До строку інтернатури включається період тимчасової непрацездатності інтерна та час його перебування у відпустці.

Педагогічна інтернатура провадиться відповідно до програми, що затверджується керівником закладу освіти. Програма педагогічної інтернатури має передбачати теоретичну та практичну допомогу інтерну, що спрямована на розвиток професійних компетентностей.

Основними заходами педагогічної інтернатури є:

  • проведення індивідуальних консультацій, наставницьких бесід з інтерном;
  • допомога у підборі відповідної літератури, підготовці навчальних занять, розробленні дидактичних матеріалів тощо;
  • взаємовідвідування навчальних занять, відвідування уроків досвідчених педагогічних працівників;
  • здійснення моніторингу результатів навчання учнів;
  • участь у тренінгах, навчальних семінарах з методичних питань, творчих звітах педагогічних працівників;
  • вивчення досвіду кращих педагогів шляхом аналізу їхніх вебсайтів, вебресурсів професійних спільнот, а також періодичних професійних видань;
  • залучення інтерна до партнерської взаємодії з науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, участі в професійних спільнотах педагогічних працівників;
  • психологічний супровід інтерна.

Заходи педагогічної інтернатури можуть здійснюватися безпосередньо в закладі освіти, а також, за наявності технічних можливостей, дистанційно в режимі відеоконференцій або аудіоконференцій.

Із документом можна ознайомитись за покликанням ⇒ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1670-21#Text


« повернутися

Вхід для адміністратора