A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Керівники закладів освіти Маневиччини практично працювали над темою «Освітній процес в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні: якість та безпека»

Дата: 08.11.2022 12:11
Кількість переглядів: 722

4 листопада відбулося засідання професійної спільнот заступників директорів ЗО Маневицької селищної ради з навчальної роботи за участю начальника відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради Валерія Марчука. Проведення зустрічі зініційовано та організовано Центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно із адміністрацією Маневицького ліцею №2, на базі якого й пройшов семінар.

Основним завданням, яке стоїть перед керівниками закладів освіти сьогодні є забезпечення здобувачів освіти якісними освітніми послугами з урахуванням особливо важливих умов збереження життя і здоров’я усіх учасників освітнього процесу. Саме тому дана зустріч колег була зосереджена навколо теми практичного інтенсиву «Освітній процес в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні: якість та безпека».

Роботу засідання спільноти розпочав вітальним словом начальник відділу освіти Валерій Марчук, який підняв деякі діяльнісні питання із присутніми, а також побажав хорошої роботи на семінарі без хвилювань та повітряних тривог.

До практичного інтенсиву також долучилась представниця управління Державної служби якості освіти у Волинській області, а саме Хіняєва Тетяна Петрівна, головний спеціаліст відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю ЗО. Пані Тетяна спілкувалась із присутніми на семінарі через онлайн-підключення за допомогою дистанційних технологій та привернула увагу слухачів до основних вимог законодавства України щодо організації освітнього процесу під час війни, розкрила основні моделі змішаного навчання в закладі загальної середньої освіти.

Власним досвідом керівника щодо організації змішаного навчання поділилась Таран Жанна Василівна, директор Маневицького ліцею №2. Жанна Василівна наголосила, що процес підготовки школи та всієї документації до запуску змішаного навчання у складний час війни – це командна робота всієї адміністрації закладу освіти. Тому до виступу директора долучилась заступник з навчальної роботи Наталія Миколаївна Носкевич, яка ґрунтовно і дуже розширено розповіла колегами, як саме працює Маневицький ліцей №2 у період дії воєнного стану в Україні.

Присутні на семінарі мали змогу побувати в укритті закладу освіти, ознайомитись із планом евакуації дітей на випадок повітряної тривоги. Учасникам практичного інтенсиву вдалось під час імпровізованої тривоги вчасно покинути приміщення та перейти в укриття, де було проведено із присутніми два майстер-класи у їх логічній послідовності, яка передбачає в першу чергу – це психологічна підтримка та заспокоєння учнів, далі – розвиваючі та розважальні вправи.

  • Майстер-клас «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час повітряної тривоги» (Галина Турик, практичний психолог; Лариса Павлюк, соціальний педагог Маневицького ліцею №2)
  • Майстер-клас «Розвитково-розважальні вправи із здобувачами освіти в укритті під час повітряної тривоги» (Надія Тачинська, вчитель початкових класів Чарторийського ліцею).

На завершення та з метою підготовки педагогів до різних непередбачуваних подій до практичного інтенсиву були долучені медики Маневицької багатопрофільної лікарні Юлія Іщук та Мирослава Шукалович, які показали присутнім симуляційний тренінг «Перша домедична допомога - критична необхідність для кожної людини в умовах війни в країні». Педагогічні працівники отримали цінні знання про різні види можливих травм під час вибухів та різні критичні стани дітей та дорослих колег під час стресових ситуацій. А також побачили, як саме надати допомогу та проводити реанімаційні заходи до приїзду швидкої допомоги.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення даної зустрічі, а саме відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради за сприяння у проведенні очної зустрічі колег, команді адміністрації Маневицького ліцею №2 за підготовку та допомогу у проведенні заходу, усім виступаючим та колегам, які прибули на семінар та витратили дорогоцінний час із користю.

Дана зустріч вкотре доводить, що в пріоритеті засновника, органів управління освітою та керівників усіх закладів освіти Маневиччини стоїть безпека дітей та якість освітніх послуг.

 Фотоальбом події

 


« повернутися

Вхід для адміністратора