A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Шляхи вдосконалення роботи учителів фізики, щодо  підготовки учнів до  учнівських олімпіад, турнірів, ЗНО

Дата: 18.11.2022 14:41
Кількість переглядів: 188

   

Головна мета навчання фізиці та астрономії в середній школі полягає в розвитку особистості учня, становленні його наукового світогляду та відповідного стилю мислення, формуванні предметної та ключових компетентностей  дітей засобами фізики та астрономії  як навчальних предметів. 

17 листопада 2022 року в онлайн-режимі було проведено семінар-практикум для вчителів фізики закладів загальної середньої освіти Маневицької селищної ради «Шляхи вдосконалення роботи учителів фізики, щодо  підготовки учнів до  учнівських олімпіад, турнірів, ЗНО». 

             Консультант ЦПРПП Володимир Лукашук наголосив,  що одним із головних завдань загальної середньої освіти є виявлення обдарованих дітей, розвиток їх здібностей і потенційних можливостей. Освітній процес у сучасній школі має бути спрямований на досягнення такого рівня освіченості учнів, який був би достатній для творчого розв’язання світоглядних проблем теоретичного або прикладного характеру, самореалізації. Однією з форм позакласної роботи з обдарованими дітьми є олімпіади і турніри. Участь у них потребує поглиблених знань,які не передбачені навчальними програмами.

            Досвідом підготовки до Турніру юних фізиків поділилась Ірина Харчук  ТЮФ - колективне змагання школярів старших класів у вмінні розв’язувати складні наукові проблеми, переконливо представляти свої рішення, відстоювати їх у наукових дискусіях.

          На завершення, голова спільноти вчителів фізики Лариса Бондар зауважила, що олімпіади і турніри стимулюють навчально-пізнавальну діяльність учнів, розвивають їх творчі здібності, виховують уміння змагатися в навчанні, вони не лише сприяють виявленню найбільш здібних учнів, але й забезпечують поглиблене вивчення навчального предмету, створюють необхідні умови для підтримки обдарованих дітей. Водночас олімпіади і турніри  надають можливість оцінити творчий характер роботи вчителів, їх уміння шукати та розвивати таланти.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора