A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено семінар-практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти

Дата: 30.11.2022 10:18
Кількість переглядів: 201

 

      29 листопада 2022 року  згідно  плану роботи  Комунальної  установи «Центр  професійного  розвитку  педагогічних  працівників»  відбувся в онлайн-форматі семінар-практикум  на  тему «Розвиваючі ігри нового покоління в інтелектуальному розвитку дошкільника» для  вихователів та керівників закладів  дошкільної  освіти. Розпочала  семінар  голова спільноти вихователів закладів  дошкільної  освіти, директор  ЗДО  «Колосок»  с.Троянівка,  Павлючик  Олеся  Василівна, яка познайомила присутніх з планом роботи  семінару та  акцентувала  увагу  на  важливості розвиваючих ігор нового покоління в інтелектуальному розвитку дошкільника.

      На  запрошення  Центру професійного  розвитку  педагогічних  працівників Маневицької селищної ради  участь  у  зустрічі взяла  кандидат  педагогічних  наук,  старший викладач  кафедри  теорії та  методики  дошкільної  освіти  Комунального  закладу  вищої  освіти  «Луцький  педагогічний  коледж» Замелюк  Марія  Іванівна, яка  розкрила  важливість  ігрових технологій в творчому розвитку дошкільника.

    Надія Володимирівна Борух,  вихователь-методист закладу  дошкільної  освіти  №1 «Веселка»,  зупинилась  на дидактичних іграх як засобах розвитку інтелекту дошкільнят. Дидактичні ігри спрямовані на формування у дітей потреби в знаннях, активного інтересу до того, що може стати їм новим джерелом удосконалення пізнавальних умінь і навичок, сприяє стимулюванню пізнавальної активності дітей середньо-старшого дошкільного віку, формуванню мовленнєвої, комунікативної компетенції, розвитку творчого мислення, пам'яті, уваги; заохочує допитливість, виховує кращі моральні риси, інтерес до логіко - математична завдань, радість пізнання, доброзичливі стосунки в колективі.

        Останнім часом активно відроджуються культурні цінності нашого народу, які донедавна були забуті та викоріненні зі свідомості українців. Одним із таких культурних надбань є народна гра, яка відображає характер, темперамент, почуття, побут, звичаї українців. Народні рухливі ігри - неоціненний виховний скарб, який залишили нам наші прадіди. У результаті життя й побуту мільйонів людей протягом віків в Україні сформувалися самобутні народні ігри, які шліфувались і перевірялись досвідом людей багатьох поколінь. У них як у дзеркалі відображаються звичаї нашого народу, їх побут й уявлення про світ. Кожна гра, кожна забава має свої специфічні функції  та розвиває фізичні й моральні якості. 

     Наукові дослідження в галузі педагогіки виявили, що найсильніше бажання в дитини - це бажання рухатись. У гру дитина вкладає всю свою енергію, бо це зміст її життя на етапі дитинства. У жодній порі свого життя людина не виявляє стільки рухливості, як під час забав у дитячому віці.

    Про  важливу роль народної гри  у  розвитку  творчих  здібностей  дошкільника  акцентувала увагу вихователь Маневицького  закладу дошкільної освіти №4 Олеся Вікторівна Данилюк.

     На завершення  онлайн-зустрічі  консультант  Центру  Світлана  Пацаманюк  зупинилась  на  питаннях  атестації,  курсової  перепідготовки педагогічних  працівників  та проведення І етапу конкурсу  «Творчі сходинки  педагогів  Волині» . 

       Робота  учасників спільноти  була  плідною  та  результативною.  


« повернутися

Вхід для адміністратора