A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Концепція національно-патріотичного виховання та її реалізація в закладах освіти Маневиччини

Дата: 01.12.2022 16:43
Кількість переглядів: 289

30 листопада 2022року відбулося онлайн-засідання заступників директора з виховної роботи та класних керівників «Концепція національно-патріотичного виховання та її реалізація».

Модератором зустрічі колег виступила психолог Маневицького Центру професійного розвитку педагогічних працівників Леся Іванівна Терещенко, яка на початку семінару надала слово керівнику установи Оксані Кушко.

Оксана Леонідівна зосередила увагу присутніх на особливостях та умовах проведення  актуальних на сьогодні фахових педагогічних конкурсів, а саме «Творчі сходинки педагогів Волині» та «Учитель року-2023». Також вкотре нагадала колегам про вимоги, які ставить перед педагогами Постанова КМУ №800 щодо щорічної курсової перепідготовки та загального обсягу годин підвищення кваліфікації у міжатестаційний період (150 год), що є одною із основних передумов успішної атестації кожного учителя.

На продовження роботи Леся Терещенко розповіла про нормативно-правову документацію національно-патріотичного виховання в закладах освіти  та більш детальніше розповіла про Концепцію національно-патріотичного виховання і про заходи щодо її реалізації.

Змістовно продовжила засідання Корнись Олена Олександрівна, вчитель історії, класний керівник Чарторийського ліцею, яка розповіла про Концепцію національно-патріотичного виховання та впровадження її в  закладі освіти.

Про заходи національно-патріотично виховання у своєму закладі та про цінності найбільш значущі для українського народу продемонструвала класний керівник, заступник директора з навчально-виховної роботи Новорудської гімназії -філії ОЗЗСО «Троянівський ліцей» Сахарчук Віра Володимирівна.

Свій досвід роботи із сучасним поглядом на національно- патріотичне виховання показала у презентації Войтенко Ірина Григорівна, заступник директора з виховної роботи Маневицького ліцею №2.

Класні керівники, вчителі початкового навчання Деркач Людмила Володимирівна та Карпук Тетяна Олександрівна Маневицького ліцею №2-поділилися своїм досвідом роботи з національно- патріотичного виховання учнів  Нової Української школи у початкових класах. Людмила Володимирівна зацікавила презентацією про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл»(«Джура») та показала її роботу з джурами реалізовуючи Концепцію .

Панько Світлана Василівна класний керівник 11 класу Маневицького ліцею №2 завершувала семінар наголошуючи про важливість національно-патріотичного виховання, як невід'ємної складової виховної системи, наводячи приклади роботи зі своїми випускниками, адже на даний час завдання усіх педагогів освітніх закладів постає виховати самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа.

До засідання долучилась Сахнік Ярослава Олександрівна, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту звернулася до заступників з виховної роботи, як до управлінців, розповіла про документацію заступника директора з виховної роботи та її правильне заповнення.

Робота учасників спільноти була плідною та результативною, яка сприяла творчому розвитку освітян Маневиччини.

Щиро дякуємо усім педагогам, які діляться своїм  досвідом, а також за відданість улюбленій педагогічній  справі.

 

 

                                       ФОТОАЛЬБОМ ПОДІЙ

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора