A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Розпочато навчання педагогів Маневицької громади з питань дій у надзвичайних ситуаціях та надання першої домедичної допомоги

Дата: 08.12.2022 08:56
Кількість переглядів: 455

6 грудня 2022 року стартував цикл навчальних занять з питань дій у надзвичайних ситуаціях та надання першої домедичної допомоги. Такі навчання пройдуть усі педагогічні колективи закладів освіти Маневицької селищної ради. У грудні цього року заплановано 10 зустрічей педагогів громади із компетентними спікерами. До виступів і майстер-класів залучені медики Маневицької багатопрофільної лікарні та працівники інспекторського складу відділу організації профілактичної роботи Камінь-Каширського районного головного управління ДСНС України у Волинській області.

Дані навчання зініційовані начальником відділу освіти, молоді та спорту Валерієм Марчуком з метою належного супроводу  педагогічних працівників закладів освіти Маневицької селищної ради під час провадження освітньої діяльності й забезпечення усіх умов безпеки у період дії правового режиму воєнного стану в Україні. Кожен педагогічний працівник, який під час освітнього процесу, відповідає за збереження життя і здоров’я учнів, повинен знати, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях, та яким чином надавати перше домедичну допомогу дитині або колезі. Організатором даної роботи виступає Центр професійного розвитку  педагогічних працівників Маневицької селищної ради. Модератор – Оксана Кушко, директор ЦПРПП.

Перше заняття відбулося на базі Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка, у якому взяли участь педагогічні колективи даного закладу освіти, а також Череваської гімназії Маневицької селищної ради. Слухачами та учасниками практичних майстер-класів став 81 учитель. Вступним словом розпочав роботу Володимир Микитович Козачук, директор Маневицького ліцею №1, який вдало налаштував колег на роботу. На даній зустрічі виступили медики Маневицької багатопрофільної лікарні Юлія Іщук та Мирослава Шукалович. Педагоги мали змогу практично спробувати надавати першу домедичну допомогу та здійснювати реанімаційні заходи на спеціальному менекені-тренажері, накладати турнікети, пов’язки, джгути. Також слухачі отримали докладну інформацію щодо дій у непередбачуваних надзвичайних ситуаціях і побачили майстер-клас по користуванню вогнегасником. Цю інформацію для педагогічних працівників розкрив головний інспектор відділу організації профілактичної роботи профілактичної роботи Камінь-Каширського районного головного управління ДСНС Квач Олександр Сергійович.

Дякуємо виступаючим фахівцям за допомогу у проведенні таких важливих занять з населенням. Щиро надіємось на успішне проведення усіх наступних зустрічей з цієї теми. Бережіть себе та близьких.


« повернутися

Вхід для адміністратора