A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Пройшов 2-денний навчально-методичний семінар "Сертифікація педагогів як складова індивідуальної траєкторії професійного розвитку"

Дата: 27.03.2023 12:18
Кількість переглядів: 50

45 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Маневицької громади стали учасниками дводенного 8-годинного навчально-методичного семінару «Сертифікація педагогів як складова індивідуальної траєкторії професійного розвитку: формат, етапи, підготовка до участі», який пройшов 23-24 березня 2023 року у онлайн-форматі відповідно до плану роботи КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради. Робота була направлена на мотивування педагогів до особистісного і професійного зростання шляхом ознайомлення з алгоритмом дій, етапами та ключовими процедурами сертифікації.

Із слухачами працювала Алла Олександрівна Корнейко – розробниця освітньої програми семінару, кандидат історичних наук, доцент кафедри менеджменту освіти ВІППО. Алла Олександрівна звернула увагу слухачів на нормативну базу, яка регулює проведення сертифікації педагогів України, докладно пояснила присутнім процедуру реєстрації на Сертифікацію-2023, покроково показала, як вчителю легко пройти реєстрацію та підготуватися.

До роботи із педагогами долучилася Галина Ярославівна Лук’янчук, експертка із сертифікації ДСЯО, старший викладач кафедри менеджменту ВІППО. Гостя семінару висвітлила, які етапи долають учителі, під час сертифікації, на які компетентності звертається увага, при заповненні експертних висновків, розтлумачила алгоритми роботи експертів, та чого від експертів чекати учасникам сертифікації. Галина Ярославівна наголосила на тому, що експерти завжди намагаються підтримати вчителя, не шукають недоліків, а навпаки – намагаються виявити плюси педагогічної майстерності педагога.

Сертифікація – це одна із ключових складових реформи системи української освіти. А для педагога це – можливість, дослідити свій професійний рівень, вдосконалитись, стати активним учасником позитивних змін в галузі освіти.

Надіємось, що робота семінару змотивує педагогів Маневицької громади до проходження сертифікації найближчим часом. Дякуємо методистам ВІППО за щиру співпрацю!


« повернутися

Вхід для адміністратора