A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено семінар-практикум для вчителів математики «Розвиваємо компетентності, навчаючи розв’язувати задачі міжпредметного змісту»

Дата: 31.03.2023 15:21
Кількість переглядів: 44

Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради 29-30 березня 2023 року в онлайн-форматі  відбувся  семінар-практикум для вчителів математики закладів освіти Маневицької селищної ради «Розвиваємо компетентності, навчаючи розв’язувати задачі міжпредметного змісту» за освітньою програмою ВІППО. Розробник програми, спікер – Трачук Тетяна Володимирівна, доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів, кандидат педагогічних наук.

         До роботи з педагогами Маневичини долучилась Світлана Скворцова, доктор педагогічних наук, професор кафедри математики та методики навчання Державного закладу вищої освіти «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» м. Одеси, котра ділилась власними напрацюваннями, досвідом, а також презентувала свій підручник «Математика 6 клас».

Спікери семінару, Тетяна Трачук, Сергій Сусь, Марія Демчишин, поділилися власним досвідом викладання математики в нових умовах. Адже одна із головних цілей в  роботи з дітьми – навчити учнів творчо мислити. Діти завжди повинні знаходитися в постійному пошуку, кожен раз відкриваючи для себе щось нове.

     Завдання вчителя полягає у розвитку творчого потенціалу учнів. Вчитель повинен сприяти пробудженню інтересу до пізнання, розвивати вміння та навички самостійно працювати, творчо ставитися до виконання завдання.  Сьогодні важко уявити спеціаліста з будь-якої галузі, який не знає математики. Для кращого освоєння математики необхідно розвинути навики розрахунків, розмірковувань, порівнянь тощо.

     Робота на семінарі передбачала отримання педагогами документа, про підвищення кваліфікації, саме тому 25 педагогічних працівники отримали сертифікати обсягом у 8 годин.

     Щиро дякуємо викладачам ВІППО за продуктивну роботу із педагогами нашої громади.


« повернутися

Вхід для адміністратора