A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся семінар-практикум "Великодня майстерня: від автентики до сучасності" для вчителів образотворчого мистецтва

Дата: 02.04.2023 08:42
Кількість переглядів: 49

31 березня відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Маневицької селищної ради відбулося засідання професійної спільноти вчителів образотворчого мистецтва. Робота колег проходила під гаслом "Великодня майстерня: від автентики до сучасності" у приміщенні Маневицького краєзнавчого музею. 
Зустріч вітальним словом розпочав господар музею, директор Хомич Петро Микитович, біля пам'ятної дошки із фотографіями загиблих воїнів Маневиччини. Перш ніж розпочати роботу семінару присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
Методичні питання підняла Оксана Кушко, директорка ЦПРПП, привернула увагу колег до особливостей та вимог законодавства щодо курсової перепідготовки та атестації. Говорили про фахові конкурси, важливість методичної та творчої активності педагогів.
Доля Альона, директорка Маневицького ІРЦ, привернула увагу колег до дієвих методів роботи на уроках мистецтва із дітьми з ООП.
Практичну частину семінару-практикуму складали майстер-класи, на яких педагоги отримали багато інформації щодо ідей створення великодніх сувенірів, оберегів, різного виду писанок.
Цікаво і досить пізнавально пройшов майстер-клас "Українська писанка: історія, символічність, прадавні техніки", який провела Піддубна Людмила, організатор екскурсій Маневицького краєзнавчого музею. Людмила Іванівна навчила педагогів писати писанки колишніми автентичними методами та приладами такими, як писачки та спеціальні ложки зі свічками. Вчителі працювали з натуральним воском та барвниками. Також, Людмила Іванівна продемонструвала різні великодні вироби із соломи й сіна, що зможуть використати педагоги, як ідеї для сувенірів.
" Сучасні великодні техніки декору" - другий майстер-клас від голови професійної спільноти Стрельчук Світлани, вчителя образотворчого мистецтва Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка. Світлана Андріївна розповіла про багато різних технік великоднього декорування оселі, а яйця присутні декорували у техніці декупаж.
Усі техніки, методи, ідеї педагоги зможуть використати на заняттях з учнями під час підготовки до великодніх днів, ярмарок, виставок. 
Семінар завершився захопливою екскурсією до Музею одного експоната "Маневицький човен-моноксил", яку люб'язно провів для відвідувачів директор музею.
Щиро дякуємо педагогам за присутність на семінарі та Маневицькому краєзнавчому музею за співпрацю!

фотоальбом події

 


« повернутися

Вхід для адміністратора