A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

16 травня відбулася зустріч професійної спільноти вчителів-словесників «Компетентнісний підхід - шлях від дитини до інноваційної особистості на уроках української мови та літератури»

Дата: 17.05.2023 15:11
Кількість переглядів: 40

16 травня відбулася зустріч професійної спільноти вчителів-словесників на базі Великояблуньківського ліцею Маневицької селищної ради. Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагоги пройшли методичний практикум «Компетентнісний підхід - шлях від дитини до інноваційної особистості на уроках української мови та літератури».

 

 

Кафедра філологів на чолі з директоркою ліцею Аліною Парфенюк яскраво, патріотично, гостинно зустріли колег з поезією та щемливою грою бандури. Перед початком роботи присутні вшанували загиблих воїнів ЗСУ хвилиною мовчання.

Директорка КУ "ЦПРПП" Маневицької селищної ради Оксана Кушко вітальним словом розпочала семінар, представила учасників, привернула увагу присутніх до актуальності даної теми. Також проаналізувала результативність роботи професійної спільноти словесників у 2022-2023 навчальному році.

Голова спільноти Віра Цвітенко провела з колегами практичний інтенсив "Інтернет-ресурси та лайфгаки на сучасних уроках української мови та літератури" (Так! Саме "лайфГаки"! Новий український правопис §122 пункт 4). Учасники ознайомилися з інтернет-ресурсами, які можна застосовувати на сучасних уроках. Учителі- словесники практикувалися у створенні QR-кодів за допомогою онлайн-генератора QR-Code Monkey. Було представлено варіанти роботи з віртуальною дошкою Padlet. Зокрема, учителі спробували працювати на ній, поділившись на дві команди. Яскраві авторські зображення відтепер використовуватимуть із безкоштовних фотостоків, а оригінальні презентації можуть завантажити із Slidesgo. Цікавими й новими для учасників були цифровий ресурс Сlasskick та платформа Сlasstime. За допомогою додатка Гугл учасники семінару навчилися переводити текст із друкованого формату в цифровий. З усіма ресурсами педагоги спробували працювати на майстер-класі.

Тетяна Остапук, вчитель української мови та літератури Великояблуньківського ліцею, провела майстер-клас ”Використання інтерактивних аркушів". Власним професійним досвідом з реалізації компетентнісного підходу через систему завдань з української мови і літератури під час підготовки до ЗНО/НМТ поділилася Олена Пивовар, вчитель української мови та літератури Великояблуньківського ліцею.

З метою емоційного розвантаження учасників семінару психологічною службою ліцею (Валентина Книш, Олеся Макарчук) була проведена арт-терапевтична вправа ”Моє життя як...”. Вправа спрямована на аналіз життєвого шляху особистості та з'ясування специфіки життєвих досягнень, переосмислення, перезавантаження.

У другій частині зустрічі Наталія Колбасюк, вчитель української мови та літератури, разом із здобувачами освіти презентувала мистецький проєкт ”А над світом українська вишиванка цвіте". Захід, що був наповнений любові до рідної землі, традицій та символів, ще раз довів присутнім, що ми - справжні українці, свято бережемо духовну спадщину наших прадідів і що Перемога за нами.

Щиро дякуємо педагогам за плідну працю, голові спільноти словесників, адміністрації і колективу Великояблуньківського ліцею за професійний та патріотичний підхід!

Слава Україні!

ФОТОАЛЬБОМ ПОДІЇ


« повернутися

Вхід для адміністратора