A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2023 08:00
Кількість переглядів: 28

28 липня, в Україні відзначається дуже важливе свято – День Української Державності.

Як ніколи раніше, зараз увага світової спільноти прикута до України і українців, які відважно і героїчно відвойовують своє право на незалежність, що і є основною передумовою державності.  

Усвідомлення українцями й людьми із сусідніх країн змісту цього свята сприяє утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Цей день – це своєрідний чинник опору ворожим наративам росії про Україну як «фейкову державу». Зараз українські воїни відвойовують не лише кожен сантиметр землі, а й кожну сторінку своєї історії, розчищають наше історичне коріння. Адже ми – самодостатня нація із власними автентичними українськими традиціями, державним символам, особливою, красивою мовою, державною владою, суверенітетом, системою правових норм. А головне – українська нація має беззаперечне міжнародне визнання своєї держави та, як наслідок, її міжнародну правову ідентифікацію. Всі ці чинники в сукупності й становлять велику українську державність, яка є своєрідним фундаментом, корінням України.

Шановні співгромадяни, дорогі педагоги, колеги та друзі, щиро вітаємо вас із Днем Української Державності! Бажаємо лише одного – Перемоги української армії у цій безжальній, загарбницькій війні, і нехай більше ніхто і ніколи не посягне на все те, що дане нам Богом і відстояне кров’ю. Слава Героям! Слава Україні!


« повернутися

Вхід для адміністратора