A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Курси з основ психологічної підтримки для освітян — безкоштовне підвищення рівня професійної майстерності

Дата: 13.09.2023 08:53
Кількість переглядів: 294

Курси з основ психологічної підтримки для освітян — безкоштовне підвищення рівня професійної майстерності

Бути поруч: курс з основ психологічної підтримки для освітян та всіх, хто працює з дітьми (diia.gov.ua)

Під час війни дорослі та діти переживають стрес і травматичний досвід. Порушення звичного стану речей, невизначеність, відчуття небезпеки, переміщення — усе це може лякати та викликати тривогу.
Освітній серіал для вчителів, батьків, соціальних працівників.

Цей курс допоможе вам розуміти почуття дітей і якнайшвидше надати їм кваліфіковану допомогу та підтримку, а також швидко та якісно діяти у непередбачуваних ситуаціях, застосувати техніки заспокоєння, щоб допомогти дітям стабілізуватися.

Розумію: Курс з психологічно-емоційної підтримки для вчителів та шкільних психологів (osvitoria.university)

Хочете краще розуміти себе? Навчитися розпізнавати власні та дитячі емоції? А ще – швидко стабілізувати себе у критичних моментах? Курс створено Освіторією з любов’ю для вчителів за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Експертами курсу стали провідні світові професіонали та найкращі українські вчителі й психологи.

Теми курсу: як навчати дітей під час війни; які підходи ефективні в комунікації педагога; як регулювати свій емоційний стан, основи арт-терапії.

Після завершення – сертифікат про підвищення кваліфікації на 30 годин.

Для учасників курсу передбачені практичні зустрічі з експертами, на яких можна обмінюватись досвідом, отримувати зворотній зв’язок та поглиблено обговорювати питання та кейси, що виникають під час застосування запропонованих на курсі інструментів та методик.

Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни (osvitoria.university)

Курс для освітян «Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни» — це безкоштовне підвищення викладацької кваліфікації. Упродовж навчання вчителі дізнаються більше про укриття й евакуацію до нього під час уроків, як стабілізувати свій психологічний стан, заземлитися самим та допомогти з цим учням. А ще — отримають поради про мінну безпеку, зокрема від пса Патрона. Після проходження курсу вчителі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 0,2 кредиту ЄКТС. Курс у межах кампанії «Спільно до навчання» розроблено ГО «Освіторія» у співпраці зі студією онлайн-освіти EdEra та Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

EdEra – студія онлайн освіти | Сміливі навчати (ed-era.com)

Війна додала нові виклики для освітян. У цьому курсі ви дізнаєтеся, як вчителям психологічно підтримати себе в часи кризи й навчати та взаємодіяти з дітьми. А також — отримаєте поради щодо організації безпечного освітнього середовища в кризовий час.

Сертифікат з підвищення кваліфікації на 6 годин. Шаблони та інструкції для реагування на різні кризи Інтерв’ю з освітніми лідерами думок.

Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти | Prometheus

Мета курсу – навчити освітян розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Робота з емоційним вигоранням (diia.gov.ua)

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в рамках ініціативи першої леді України з розробки Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, спільно з програмою за підтримки проєктів ПРООН в Україні «Права людини для України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія).
Наш психологічний стан зараз дуже нестабільний через повномасштабну війну. Ситуація в країні викликає безліч переживань, тривог та стресу. З початком війни багато громадян, крім своєї основної роботи, взяли на себе додатковий обов’язок волонтера. Більшості людей важко впоратися з емоціями, вони відчувають втому та подальше вигорання, яке виникає внаслідок негативного впливу великої кількості різноманітних факторів. Психологи від перших днів війни надають поради та рекомендації для підтримки психічного здоров’я дітей і дорослих. Допомагають впоратися з горем від втрат. Цей серіал — наступний у циклі турботи про себе для спільної оборони країни.

Курс «Практичні навички подолання стресу» розроблено для широкої аудиторії, зокрема й для освітян та практичних (шкільних) психологів на основі ілюстрованого керівництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу» за підтримки ГО «Безбар’єрність» у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми ментального здоров’я.

З цього курсу ви дізнаєтеся про стрес та його наслідки, також вам стануть у нагоді корисні поради для розвитку навичок управлінням стресом, як справлятися з несприятливими обставинами та продовжувати нормально жити  навіть під час повномасштабної війни, практичні поради, про те, як підтримувати психічне здоров’я.

Щоденне виконання вправ та набуття ефективних навичок дозволить вам потурбуватися про себе та про тих, хто вас оточує, у будь-якій ситуації.https://www.hromada.academy/courses/praktichni-navichki-podolannya-stresu


« повернутися

Вхід для адміністратора