A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

02 жовтня 2023 року відбулася зустріч спільноти практичних психологів та соціальних педагогів

Дата: 03.10.2023 12:23
Кількість переглядів: 838

   

 

02 жовтня 2023 року, в день професійного свята соціального педагога, відбулась зустріч спільноти практичних психологів та соціальних педагогів на базі Оконського ліцею на тему «(Не) легкий вибір: яка профорієнтація потрібна сьогодні ».

   Зустріли спільноту з вітальним словом директор Оконського ліцею Олег Романович Ковердюк та заступник з виховної роботи Оксана Степанівна Невар, які провели екскурсію закладом освіти.

   На зустріч спільноти була запрошена новопризначений директор КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради Іващик Іванна Анатоліївна, яка привітала соціальних педагогів з професійним святом.

Терещенко Леся Іванівна, психолог Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», презентувала профорієнтаційну роботу в закладі освіти, з досвіду роботи, показавши  співпрацю з різними установами, спеціальними та вищими навчальними закладами, підприємствами та структурами, де можна почерпати інформацію про професію. 

   Продовжили семінар у форматі психолого-педагогічної кав’ярні та розкрили тему «(Не)легкий вибір: яка профорієнтація потрібна сьогодні» Олеся Макарчук - практичний психолог та Валентина Книш - соціальний педагог Оконського ліцею Маневицької селищної ради. Працівники психологічної служби ліцею  презентували профорієнтаційну роботу, яка є однією із головних завдань закладів освіти - це  повсякденна допомога підростаючому поколінню, формування готовності до самостійного планування професійного розвитку. Саме  практичні психологи і соціальні педагоги   мають допомогти здобувачам освіти максимально правильно вибрати свою професійну стежку.

          Ковальчук Валентина Миколаївна, директор Маневицького Центру творчості дітей і юнацтва, розповіла про профорієнтаційну роботу в позашкіллі, адже саме в позашкіллі розкриваються всі здібності, інтереси та уміння, навела приклади гуртківців, які усвідомлено здобули професію за своїм покликанням.

  Роботу спільноти продовжили в Територіальному відокремленому спеціалізованому відділенні Колківського Центру професійної освіти в смт Маневичі.  Миронюк Микола Георгійович, завідувач ТВСВ Колківського ЦПО, та майстри  ознайомили з професіями, які здобувають випускники 9 та 11 класів, зробивши екскурсію у майстерні та навчальні кабінети.

     До зустрічі спільноти була запрошена Олена Іванівна Масюк, заступник начальника відділу кар’єрного консультування  Маневицького управління Камінь-Каширської філії ВОЦЗ, яка розповіла про послуги служби зайнятості в сучасних умовах та про профорієнтаційну роботу  служби зайнятості з молоддю, зазначивши, що відбудова і модернізація вцілілих міст потребує фахівців робітничих професій.

    Доля Альона Іванівна, директор Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», розповіла про профорієнтаційну роботу з дітьми з особливими освітніми потребами і умови вступу їх в освітні заклади профтехосвіти.

    На закінчення засідання всі учасники мали змогу відвідати Маневицький ЦТДЮ, директорка провела екскурсію кабінетами показавши, де займаються гуртківці і діти маленької школи.

  Щиро вдячні усім, хто був причетний до організації зустрічі та  керівникам освітніх закладів в яких побували наші педагоги, за теплий прийом та за цікаві і повчальні профорієнтаційні екскурсії.

 

                                         


« повернутися

Вхід для адміністратора