A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся семінар-тренінг шкільних бібліотекарів «Інноваційні форми роботи шкільної бібліотеки-вимога часу». 

Дата: 26.10.2023 09:14
Кількість переглядів: 94

         25 жовтня 2023 року для шкільних бібліотекарів Маневицької селищної ради в онлайн-форматі  був проведений семінар-тренінг «Інноваційні форми роботи шкільної бібліотеки-вимога часу». Розробник та спікер програми - Романюк Наталія Сергіївна, методист відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського інституту педагогічних працівників.

         Актуальність семінару-практикуму зумовлена потребою надання інфомаційної, навчально-методичної та практичної допомоги шкільним бібліотекарям у використанні інноваційних форм діяльності в освітньому процесі.

    Наталія Сергіївна наголосила на тому, що сьогодення вимагає осучаснення бібліотеки, наповнення сучасним змістом її форм і методів, визначення пріоритетних напрямів в її діяльності. Сучасна бібліотека має бути організатором читання, майданчиком формального і неформального спілкування, а бібліотечні фонди повинні гнучко реагувати на зміни інформаційних потреб молоді та її пріоритетних інтересів. Умовою успішної діяльності сучасної бібліотеки є готовність до інновацій.

    «Інновації»-це «оригінальна ідея», що виходить за межі існуючих традиційних форм, методик, або «проєкт, який відображає новий підхід до змісту та організації бібліотечного обслуговування, технологій чи управління бібліотекою». У бібліотечній практиці інновації – це реалізовані ідеї, кінцевий результат здійснення процесу.

        Одним із пріоритетних напрямів у роботі шкільних бібліотек є впровадження інноваційних форм діяльності, які допоможуть зробити бібліотеку більш доступною, привабливою та ефективною.

      Перед сучасними бібліотекарями стоїть завдання оволодіти інноваційними формами діяльності шкільних бібліотек щодо покращення обслуговування користувачів, створення комфортних умов для якісного задоволення читацьких запитів, якнайбільшу зацікавленість читачів до відвідування бібліотеки.  

    16  шкільних бібліотекарів закладів освіти Маневицької селищної ради отримали сертифікати підвищення кваліфікації обсягом у 6 годин.

    Щиро дякуємо Наталії Сергіївні Романюк та працівникам обласної бібліотеки  за змістовно проведений семінар-тренінг та приділену увагу шкільним бібліотекарям  Маневицької громади.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора