A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Учні та педагогічні працівники закладів освіти Маневицької селищної ради долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту

Дата: 27.10.2023 16:50
Кількість переглядів: 212

27 жовтня 2023 року, у День української писемності та мови учні та педагогічні працівники закладів освіти Маневицької селищної ради взяли  участь у написанні XXIII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Трансляція радіодиктанту здійснювалася на платформах АТ «Національна суспільна телекомпанія України»: радіоканали «Українське радіо», «Радіо Культура», телеканал «Суспільне Культура», у мережах «Ютуб» та «Фейсбук». В цьому році написання радіодиктанту в закладах освіти Маневицької селищної ради відбулося під час осінніх канікул.

Вперше Радіодиктант національної єдності провели в 2000 році. Традиційною датою стало 9 листопада, в День української писемності та мови. Однак цьогоріч , згідно з Указом Президента України від 28 липня 2023 року №455/2023 День української писемності та мови перенесено на 27 жовтня, а тому відбулися зміни й в часі проведення заходу.

За 23 роки свого існування Радіодиктант встиг стати наймасовішим флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу. Зокремаминулоріч його писали понад півмільйона осіб різного віку й професій на шести континентах планети. А на перевірку тексту до Українського Радіо надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових.

Текст цьогорічного радіодиктанту «Дороги України» написала письменниця та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Організаторами заходу було запропоновано  усім охочим відправити написаний диктант на перевірку. Для цього необхідно: надіслати варіант паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня); сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 30 жовтня на електронну адресу rd@suspilne.media.

Цей захід дав можливість усім охочим долучитися до написання диктанту й відчути себе єдиною потужною спільнотою через приналежність до нашого головного духовного скарбу, що об'єднує, – рідної мови.


« повернутися

Вхід для адміністратора