A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Участь у консультаційній онлайн-сесії Малої академії наук

Дата: 01.11.2023 16:18
Кількість переглядів: 118

35 учителів української мови та літератури взяли участь у консультаційній онлайн-сесії , що відбулась 30 жовтня.

Волинська обласна МАН як організатор зустрічі допомагає опановувати усе, що стосується навиків дослідницької діяльності, методології наукового пізнання,  актуальних тем, успішного захисту робіт.

Спікери сесії проаналізували важливі під час підготовки наукового проєкту нюанси.

Сергій Романов, доктор філологічних наук, професор ВНУ імені Лесі Українки, у доповіді торкнувся читацьких уподобань школярів, структури наукової роботи, на що потрібно зважати, оформляючи її, добираючи матеріал та визначаючи новизну.

Лілія Лавринович, кандидат філологічних наук, доцент, декан факультету філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки, як очільниця секції зарубіжної літератури на обласному конкурсі-захисті дала цінні методичні поради, які можна використати не тільки на цій секції, а й на будь-якій іншій (науковій, художній, публіцистичній). Читання стає рушійною силою до аналізу та формує світоглядні позиції.

Наталія Балабуха, старший викладач ВНУ імені Лесі Українки зазначила, що написання наукового дослідження – це лише половина справи, тому що велика увага приділяється його захисту. Спікерка дала слушні рекомендації , як краще підготувати учнів до постерного захисту та наукової конференції. Чітка аргументація, наукова позиція, вміння розважливо вести діалог з учасниками дискусії – це досвід, який можна набути під час публічних виступів.

Сподіваємось, що незабаром конкурс-захист потішить новими іменами та цікавими ідеями для дослідження та унікальними філологічними студіями.

Щиро дякуємо спікерам за цікаву, корисну та пізнавальну зустріч!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора