A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся онлайн-семінар з основ безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів

Дата: 09.11.2023 15:39
Кількість переглядів: 120

   9 листопада 2023 року проведено онлайн-семінар з учителями предмету «Основи здоров’я» на тему: «Основи безпечної поведінки за наявності вибухонебезпечних предметів», організатором якого є КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Розпочала зустріч вітальним словом консультантка Іщик Юлія та нагадала про зміни в атестації педагогічних працівників згідно нового положення, також озвучила  важливість участі в обласній виставці  дидактичних та методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині», де вчителі можуть показати свої напрацювання і творчі підходи до роботи на уроках.

   Подальшу роботу з учасниками семінару продовжив провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту – Мифанік Степан. Він розповів про вибухонебезпечні предмети, їх види та принципи роботи, про можливі наслідки їх дії та правила поведінки при їх виявленні. Зауважив на необхідності дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами, а також правил безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях.

   По завершенню семінару педагоги мали змогу задати питання та висловити власні думки з цього приводу. Степан Петрович озвучив  пропозицію щодо необхідності проведення навчально-пізнавальних уроків з інформування про мінну небезпеку, які допомогли б дітям здобути знання, уміння та навички безпечної поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів та речовин. Особлива увага була приділена тому, що діти не розуміють всієї небезпеки в разі виявлення цих предметів і можуть ставити під  загрозу власне життя. Адже, на превеликий жаль, сьогодні вся Україна постраждала від ворожого нападу та має багато небезпечних територій, тож пам’ятаймо про правила безпеки і розповідаймо про них дітям.

      Бережімо своє життя! Бережімо життя своїх близьких! Бережімо життя своїх дітей! Щира вдячність нашому спікеру за змістовний виступ.


« повернутися

Вхід для адміністратора