A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся ІІ етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Дата: 12.11.2023 20:19
Кількість переглядів: 313

11 листопада 2023 року у Маневицькому ліцеї № 2 відбувся ІІ етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді серед учнів закладів загальної середньої освіти Маневицької селищної ради. Мета проведення Конкурсу - вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні. Учасниками заходу були 66 учнів 5-11 класів закладів освіти.

Конкурсанти виконували творчі завдання відповідно до своєї вікової категорії. Наймолодші учасники, учні 5-х класів писали есе: «Моя колискова»; шестикласники писали листи своїм одноліткам, передавши в них свої враження від творчості Тараса Шевченка та те, як сприймаються вірші поета в Україні зараз. Учні 7-х класів виклали свої міркування в есе на тему: «Якби я жив у часи Т.Г.Шевченка»; для учнів восьмого класу потрібно було написати есе на тему: «Заповіт» - твір, що єднає минуле й теперішнє, це віра в щасливе майбутнє свого народу». Дев’ятикласники створювали повідомлення в соціальних мережах від імені Тараса Шевченка, учні 10-х класів писали статтю до журналу «Усесвіт Тараса Шевченка – світ моральної краси». Учні 11-х класів виклали свої міркування в есе: «Не вмирає душа наша, на вмирає воля...».

Результати участі у ІІ етапі Конкурсу будуть повідомлені після перевірки робіт членами  журі.

Творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців  був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора