A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Культура ядерної безпеки в атомній енергетиці

Дата: 14.11.2023 09:35
Кількість переглядів: 272

 

09 листопада 2023 року проведено очне засідання з учителями фізики на тему: «Культура ядерної безпеки в атомній енергетиці», згідно плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради. Розпочала зустріч вітальним словом консультантка Віта Редько.

Голова спільноти вчителів фізики, Бондар Лариса Іванівна, вчитель фізики Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка – розповіла про роботу спільноти вчителів фізики, проведення олімпіад та конкурсів у 2023-2024 н.р.

 Відвідавши інформаційний центр РАЕС “Полісся”, учасники ознайомились з історією становлення та розвитку РАЕС,    принципом роботи енергоблоку  та простежили  повний цикл виробництва електроенергії.  В одому  із залів, який присвячений краєзнавчій тематиці, педагоги побачили предмети побуту, зразками декоративно-ужиткового мистецтва, знаряддями праці поліських земляків першої половини ХХ століття. На світлинах минулого століття присутні поринули в   історію с. Вараш під час будівництва атомної електростанції. Завдяки екскурсоводу, Дукач Валентині, була зосереджена увага на унікальну експозицію світлин, на яких зафіксовані найбільш вагомі епізоди будівництва РАЕС. Розглянули її особливості, макети градирні та енергоблоків з реакторами типу ВВЕР-1000 та ВВЕР-440.

 Побували в навчально-тренувальному центрі РАЕС, де разом із провідним інструктором з підготовки оперативного персоналу, Легким Ігорем, змоделювали різні штатні й позаштатні ситуації на повномасштабному тренажері блочного щита управління. А про основне призначення та функції персоналу реабілітаційно-оздоровчого центру дізналися від керівника відділу функціонального підтримання кваліфікації персоналу - Марії Юсин.

Фотоальбом 


« повернутися

Вхід для адміністратора