A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Учні закладів освіти та їх наставники взяли участь у обласній "Літературній вітальні"

Дата: 20.11.2023 19:03
Кількість переглядів: 266

17 листопада 2023 року у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків м.Луцька з ініціативи Волинської обласної Малої академії наук відбулась святкова «Літературна вітальня», під час якої обласними нагородами були відзначені переможці обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині, в якому взяли участь близько трьох сотень школярів з майже усіх територіальних громад області. 70 з них визнано переможцями у номінаціях: «Проза», «Поезія», «Казка» і «Журналістика». Серед нагороджених - учні закладів освіти Маневицької селищної ради та їх наставники. Дипломи ІІІ ступеня управління освіти і науки Волинської обласної адміністрації у номінації «Журналістика» отримали Ляшук Анастасія, учениця 10 класу Маневицького ліцею №2 та Шкарлат Сніжана, учениця 11 класу Оконського ліцею. Також за підготовку переможців Конкурсу грамотами Управління відзначені: Воронюк Лілія Анатоліївна, вчитель української мови та літератури Маневицького ліцею №2 і Яцюк Людмила Василівна, вчитель української мови та літератури Оконського ліцею.

Участь у заході взяли перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, народна депутатка України Ірина Констанкевич, директорка Центру позашкільної освіти, депутатка обласної ради Оксана Філіпчук, проректорка ВНУ ім. Лесі Українки Наталія Благовірна, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, а також членкиня Національної спілки письменників України Ніна Горик. «Наш щорічний обласний конкурс юних літераторів Волині дає можливість натрапити на золоті зерна дитячого художнього мислення. Цьогоріч він був особливим. Діти писали про війну, про те, що вони відчувають, і що їм болить. У поетичних рядках - відгомін страждань і тривог, гіркота розлуки з рідним краєм і захоплення мужністю наших захисників, любов до рідних людей. Але у кожному творі є надія та віра у перемогу», - наголосила директорка обласної Волинської МАН Тетяна Михалюк.

Під час літературної вітальні також відбулась презентація збірки «Слова стікали по щоках», до якої увійшли кращі твори юних літераторів - переможців конкурсу. Переможці конкурсу прочитали на загал свої вірші та поспілкувалиися на мистецькі теми під час поетичних майстер-класів і тренінгів, а педагоги взяли участь у семінарі: «Розвиток творчих здібностей юних літераторів: фактори і чинники».

Вітаємо нагороджених з почесними відзнаками!  Бажаємо творчих успіхів, досягнень та перемог!

   

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора