A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено семінар-практикум з використанням інноваційних та мультимедійних технологій з вчителями біології та хімії

Дата: 30.11.2023 15:53
Кількість переглядів: 304

     

    22 листопада 2023 року організовано КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та проведено на базі опорного закладу загальної середньої освіти «Цмінівський ліцей» інтерактивний семінар-практикум з використанням інноваційних та мультимедійних технологій з постановкою проблемних та творчих завдань з елементами практичної роботи, спрямованої на здобуття знань про значення біології та хімії  для харчування і  здоров'я  людини  «Використання цифрової лабораторії у навчальній і науково-дослідницькій роботі з біології та хімії».

     Зустріли спільноту вітальним словом директор ОЗЗСО «Цмінівський ліцей» Мурашко Олександр Володимирович та педагог-організатор Красьоха Ольга Володимирівна, які і провели екскурсію по закладі освіти. 

      Іщик Юлія Василівна, консультантка КУ «ЦПРПП» розпочала роботу семінару зупинившись на вагомому значенні  комп’ютерних технологій в сучасному світі. Інформатизація освіти – це якісна заміна змісту, форми та методів роботи з учнями на уроках природничого циклу. Для сучасного етапу розвитку освіти в Україні характерна широка наявність у ньому інноваційних методів навчання. Одним з таких є використання цифрових лабораторій, які підвищують ефективність навчання, сприяють розвитку критичного мислення та дозволяють проводити незвичні експерименти.

   Учасників семінару ознайомили з принципами роботи цифрових вимірювальних комплексів. Чернюк Марія Петрівна, вчитель біології ОЗЗСО «Цмінівський ліцей», продемонструвала присутнім аналого-цифровий перетворювач LabQuest, газоаналізатор СО2 Vernier, датчик поверхневої температури Vernier. Учителі мали можливість власноруч провести дослідження впливу температури на дихання за допомогою датчика вуглекислого газу. Всі присутні оцінили переваги та недоліки в кожному з варіантів. 

   Подальшу роботу продемонструвала Басюк Надія Анатоліївна, вчитель біології та хімії ОЗЗСО «Цмінівський ліцей». Учасники семінару провели дослідження pH напоїв повсякденного вжитку застосовуючи датчик pH цифрової лабораторії. 

    Учителі мали можливість навчитись фіксувати отримані дані як в табличному так і в графічному варіанті, також обговорили перспективи використання їх в подальшому освітньому процесі. 

      Для людини будь-якої професії, а особливо педагога, дуже важливим є  уміння відновлювати власні ресурси та емоційний стан. Цьому сприяють різноманітні арт-терапевтичні вправи, які дають змогу відкинути, хоча би тимчасово, робочі моменти й поринути у світ своїх емоцій. Психологічною службою ліцею проведено кілька вправ з вчителями біології та хімії. З присутніми працювала практичний психолог Водько Анна Петрівна, яка провела тренінг «Знайди час для себе».

      Підводячи підсумок зустрічі, Іщик Юлія Василівна подякувала дирекції та педагогам закладу освіти за гостинність, за плідну працю, за професійність та  практичні поради. Всі присутні отримали нові знання, враження, хороший настрій і гарні спогади, перейняли досвід колег, поділились власними напрацюваннями.

 

 

 

 

 

 

 

Фотозвітhttps://man.osv.org.ua/album/2152/


« повернутися

Вхід для адміністратора