A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Бути креативним - значить бути творчим!

Дата: 19.12.2023 09:37
Кількість переглядів: 139

       Професія вихователя належить до творчих видів діяльності, оскільки професійна діяльність будь-якого педагога спрямовується на виховання унікальної, неповторної особистості. Вихователь завжди повинен пам’ятати, що не буває двох однакових дітей , що кожна дитина– це особистість, до якої потрібно найти свій творчий унікальний підхід.

    Творчість, яка допоможе дитині у майбутньому у досягненні мети, у неординарному вирішенню проблем у кольоровому забарвленні його життя, формується під впливом взірця дорослого, тому це зумовлює важливість розвитку творчих здібностей у особистості  вихователя. Саме такі питання розглядалися на семінарі-практикумі вихователів закладів дошкільної освіти Маневицької громади на тему «Бути креативним–значить бути творчим», який відбувся 15 грудня  згідно плану КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

      Олеся Василівна Павлючик, голова спільноти керівників та вихователів закладів дошкільної освіти, відкрила семінар, наголосивши на  творчості як діяльності, результатом якої є щось нове, оригінальне, незвичне, яке потім входить в історію розвитку не тільки самого творця, але й в історію розвитку науки, мистецтва.

Там, де немає творчості в педагогічній діяльності, діти зазнають обмежень. Вихователь обов’язково має бути креативним. З таким вихователем дітям стає цікаво і вони з радістю ідуть в садок. Тему  розвитку креативного потенціалу особистості продовжила  Марія Іванівна Замелюк, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методики дошкільної освіти Комунального  закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж».

    В останні роки все частіше говорять про креативність, як базову якість особистості та розвиток творчих здібностей дошкільників і це не випадково, адже життя в епоху науково-технічного прогресу стає різноманітнішим і складнішим та потребує від людини не стандартних, звичних дій, а гнучкості мислення, швидкої орієнтації та адаптації до нових умов, творчого вирішення великих і малих проблем, тому на питанні розвитку креативності дитини дошкільного віку зосередила увагу Ольга Сергіївна Тарадюк, вихователь ЗДО «Веселка» с. Комарове.

  Важливою передумовою розв’язання зазначеної проблеми є формування вихователем власної креативності. Питання  творчості як  фактору розвитку креативності розкрила  Тетяна Леонідівна Сахнюк, вихователь ЗДО «Сонечко» с. Будки.

    А що допоможе розкрити таланти потенційних геніїв? На це запитання відповіла Юлія Миколаївна Палівода, вихователь ЗДО «Зірочка» с.Цміни, розкривши ресурси для розвитку креативності дітей дошкільного віку.

      На завершення семінару  Світлана Василівна Пацаманюк, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників,  акцентувала увагу на актуальних питаннях проходження курсової перепідготовки у 2024 календарному році та змінах, що стосуються атестації   педагогічних працівників закладів дошкільної освіти згідно нового Положенням про атестацію педагогічних працівників, яке увійшло в дію з 1 вересня цього року.

    Зустріч пройшла в цікавій, пізнавальній атмосфері, що надало вихователям нових сил та натхнення в подальшій педагогічній діяльності.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора