A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Умови проведення обласного меморіального дослідницького пошукового проєкту "Небесний легіон Волині"

Дата: 04.01.2024 14:33
Кількість переглядів: 32

 

                                                                                                                Додаток 1

                                       до наказу управління освіти і науки облдержадміністраці                                                                                                           13.03.2023   № 78

 

 

Умови проведення обласного

меморіального дослідницько-пошукового проєкту

«Небесний легіон Волині»

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Ці Умови визначають порядок організації та проведення меморіального дослідницько-пошукового проєкту «Небесний легіон Волині» (далі - проєкт).

Завдання проєкту:

  • пошук, збір та систематизація даних про загиблих захисників;
  • створення бази даних про полеглих волинян задля збереження історичної пам’яті і проведення подальших наукових досліджень;
  • вшанування та увіковічення подвигу українських воїнів шляхом залучення учнівської молоді до дослідницько-пошукової діяльності;
  • різновекторний підхід до вивчення подій війни через життєписи її учасників – військових та їх родин;
  • прищеплення учням почуття патріотизму, громадської свідомості і загальнолюдських цінностей;
  • популяризація і шанобливе ставлення до професії Захисника України

Організаційно-методичне забезпечення проведення Конкурсу здійснює комунальна установа «Волинська обласна Мала академія наук» (далі – ВОМАН).

Під час реалізації проєкту обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Біографічні довідки про загиблих волинян у подальшому будуть видані в томах окремими збірниками. Повна версія матеріалів з усіма додатками буде завантажена на сайті «Небесний легіон Волині» і знаходитиметься у вільному онлайн доступі.

ІІ. ОРГАНІЗАТОРИ ПРОЄКТУ

 

Організаторами проєкту є: управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, комунальна установа «Волинська обласна Мала академія наук».

Проєкт «Небесний легіон Волині» проводиться за підтримки та сприяння Народного депутата України – Ірини Мирославівни Констанкевич, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Волинського краєзнавчого музею.

 

 

 

ІІІ. УЧАСНИКИ ТА ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ПРОЄКТУ

 

У проєкті можуть брати участь здобувачі освіти закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

 Проєкт «Небесний легіон Волині» буде постійно діючим.

Термін проведення І етапу: березень-червень 2023 року.

Надіслати матеріали та заповнити реєстраційну форму учасника проєкту необхідно до 01 червня 2023 року за посиланням https://forms.gle/1hgnUycunzBkwAWJ9 або на електронну адресу Волинської обласної МАН  volyngenius@gmail.com

 

ІV. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ПРОЄКТУ

 

Робота має бути присвячена постаті загиблого Захисника України у війні з росією від 2014 року і до сьогодення.

Матеріали подаються в електронному форматі, набрані в офісному пакеті Microsoft Office не нижче 2007, текстовий редактор WORD, формат *.doc, *.docx.

Обсяг тексту біографічної довідки про загиблого (див. ЗРАЗОК 1) повинен складати 2–5 сторінок формату А-4, шрифт Times New Roman кегль – 14 пт, інтервал - 1,5, всі поля 2 см, відступ з абзацу 1,25 см. Не користуватися кнопкою табуляції!

У верхньому рядку зазначається прізвище та ім’я автора, клас (курс), заклад освіти, прізвище та ініціали наукового керівника, науковий ступінь, посада. Ця інформація вказується шрифтом 14 пт, інтервал –1,0 з вирівнюванням за правим краєм.

Нижче через 1,5 інтервала по центруназва біографічної довідки (великими літерами, кегль 14 пт, шрифт напівжирний).

На один абзацний відступ нижче виклад основного тексту.

Список використаних джерел (подається за алфавітним порядком через рядок після основного тексту), посилання у тексті позначаються у квадратних дужках, наприклад: [19], де 19 – порядковий номер джерела у списку. Коли у тексті тез необхідно зробити посилання на конкретні сторінки відповідного джерела, у квадратних дужках вказують порядковий номер джерела за переліком посилань та сторінку, наприклад, [19, с. 7].

Відомості про джерела складаються відповідно до вимог, зазначених у стандартах:

ДСТУ 8302:2015 «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання» затверджений наказом ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 року № 61;

ДСТУ 3008-2015 «Інформація та документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлювання» затверджений наказом ДП «УкрНДНЦ» від 22 червня 2015 року № 61;

ДСТУ 4331:2004 «Правила описування архівних документів», затверджені наказом Держспоживстандарту України від 17 серпня 2004 року № 181;

ДСТУ 3582:2013 «Інформація та документація. Бібліографічний опис. Скорочення слів і словосполучень в українській мові. Загальні вимоги та правила», затверджений наказом Мінекономрозвитку від 22 серпня 2013 року № 1010.

Додатками до біографічної довідки можуть бути фотографії Захисника України (від 1 до 3), світлини меморіальних дошок, встановлених на його честь, пам’ятника на місці поховання (від 1 до 3), дитячі малюнки, картини, спогади рідних, друзів, вчителів, літературні твори написані у пам'ять про нього, сценарії вечорів пам’яті, відеосюжети.

Додатки мають бути пронумеровані і розшифровані (підписані) в окремому файлі.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора