A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Асистента в інклюзивному просторі – це важливий крок у напрямку подальшого розвитку особливої дитини, її успішної соціалізації, а також розбудови якісної інклюзивної освіти закладу освіти

Дата: 05.01.2024 10:56
Кількість переглядів: 35

Навіть у період канікул педагоги Маневиччини активно працюють над власним професійним розвитком. Асистенти вчителів Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка зібрались обговорити питання щодо нормативно-правових документів, які регулюють процес інклюзивного навчання.
Голова спільноти асистентів Мельникович Юлія Дмитрівна та психолог КУ "ЦПРПП" Маневицької селищної ради Терещенко Леся Іванівна провели дискусійну розмову з педагогами, визначивши деякі проблемні питання та обговорили шляхи їх вирішення.
Роль асистента учителя у роботі інклюзивного класу є надзвичайно важливою і полягає в організації умов для успішного включення учня з особливими освітніми потребами в середовище закладу освіти. Асистент – це посередник між дитиною та іншими учасниками освітнього процесу. Тому, наявність асистента в інклюзивному просторі та його функціональні обов’язки – це важливий крок у напрямку подальшого розвитку особливої дитини, її успішної соціалізації, а також розбудови якісної інклюзивної освіти закладу освіти зокрема та цілої громади загалом.
Щиро дякуємо асистентам учителів за нелегку працю, відкритість до змін та добрі серця!


« повернутися

Вхід для адміністратора