A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Миткалик Олег Павлович

Дата: 11.01.2024 14:43
Кількість переглядів: 28

             

    Вже дев’ятий рік у страшній війні, яка точиться на території України, гинуть кращі сини та доньки нашого народу на бойовому посту із зброєю в руках, відходячи у Вічність… Серед них Миткалик Олег Павлович – механік-водій танкового взводу, танкової роти, танкового батальйону Збройних Сил України, старший солдат. 

    На жаль, через трагічну загибель Олег так і не встиг здійснити свої мрії, долюбити та відчути повноту справжнього людського щастя…За наш спокій, мир в Україні він віддав найдорожче – своє життя, загинувши в ім’я Вітчизни…

    Народився герой 14 листопада 1993 р. в селі Оконськ колишнього Маневицького району. В сім’ї виховувалось, крім Олега, ще двоє дітей: брат Віктор і сестра Тетяна. У 2000 р. пішов у перший клас Оконської загальноосвітньої школи, а у 2011 р. закінчив одинадцять класів навчального закладу. Того ж року вступив у Колківське вище професійне училище на спеціальність «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорія А». Навчався з 01.09.2011- 25.05.2012 рр.

    У квітні 2013 р. був призваний на строкову службу. Додому мав повернутися в березні 2014 р., а прийшов - 20.05.2015 р. Протягом даного періоду брав участь у бойових діях в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Отримав нагрудний знак «Учасник бойових дій у російсько-українській війні» та статус учасника бойових дій. Повернувшись додому, з 02.06.2015 по – 16.12.2015 р. працював у Маневицькій виправній колонії №42. В цьому ж році познайомився з майбутньою дружиною, а 15 травня 2016 р. зіграли весілля. 18.02.2016 р.- був прийнятий на посаду водія відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації.Хвилюючою і незабутньою подією в молодій сім’ї стало народження донечки Олександри (13.06.2017 р.) 08.02.2021 р. – звільнився з посади водія. Деякий час працював за кордоном, різноробочим та водієм лісової машини на рідній Батьківщині.

16.10.2021 р. – прийнятий на посаду водія автотранспортних засобів «Укрпошта».

    10.04.2022 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходив у 58-окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського, старший солдат. Пройшов підготовку до боїв з російськими загарбниками за незалежність України на Яворівському полігоні поблизу Львова. З 07.05.2022р. переведений в Донецьку область, район Бахмута. На нульовій позиції були два тижні. Неокопані. Відстрілювалися, як могли, і там же проживали.

 У той трагічний день 22 вересня 2022р. приблизно о 20.20 год. розмовляв з дружиною та донечкою по телефону. У своїй розмові сказав, що дуже хоче додому назавжди. А вже о 20:45 ворог розпочав артобстріл позицій ЗСУ в районні Опитного біля м. Бахмут. Екіпаж, в якому знаходився Олег, складався з трьох чоловіків та був повністю пошкоджений. Один із них повернувся додому «На щиті», а двоє були тяжко поранені. Обстріл, який тривав до 15 хв…. Осколок потрапив в голову, внаслідок чого отримав відкриту черепно-мозкову травму голови. Пораненого солдата транспортували каретою швидкої допомоги до медичного закладу в населений пункт Дружківка, де йому надали першу невідкладну допомогу. По дорозі до госпіталю він був у свідомості, ще розмовляв… Помер уже в лікарні.

    27 вересня тіло загиблого воїна забрали з Дніпра до місця, де проживав з сім’єю у с. Велика Яблунька. Проводжати Олега зібралося дуже багато людей не лише з Яблуньки та Оконська, а й з навколишніх сіл. Здається, не лише люди проливали сльози за молодим Героєм, а й сонце не могло пробитися через заплакане небо… Поховали Олега Миткалика в рідному селі Оконськ на місцевому кладовищі.

    Посмертно Герой нагороджений Грамотою пошани та скорботи на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах Збройних Сил України Валерія Залужного.

  Розділяємо біль втрати родини загиблого воїна та завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув за Україну, за наше мирне щасливе життя… Ми віримо в те, що з такими патріотами наша країна буде вільною і незалежною державою.

Вічна пам’ять Вам, полеглі Герої!...

Матеріали підготували:

Шкарлат Іванна, учениця 9 класу Оконського ліцею Маневицької селищнох ради Волинської області

Хом’як В. М., педагог-організатор Оконського ліцею Маневицької селищної ради Волинської області

 


« повернутися

Вхід для адміністратора