A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Колядинський Сергій Олегович

Дата: 26.01.2024 15:06
Кількість переглядів: 31

 

   

     

ЗАГИНУВ , НЕ ДОЧЕКАВШИСЬ НАРОДЖЕННЯ ДОНЕЧКИ

    Війна - це зараз не слово, а реальність. Але кожен з нас хоче миру.

Мир, незалежність та цілісність держави завойовують для нас воїни ЗСУ– справжні герої сучасності. Про них варто знімати фільми, писати книжки та розповідати в школах. Ми повинні зробити все, щоб про них не забули.

  Одним із загиблих воїнів, який завжди буде для нас Героєм є Сергій Колядинський. Народився Сергій Олегович 7 червня 1994р. у м. Торецьк Донецької області. Дитячі роки пройшли в нашому селі Градиськ Маневицького району Волинської області. Рано пішов із життя батько, тому з теплом і любов’ю виховували хлопця дідусь Іван Павлович і бабуся Марія Григорівна. Закінчивши 9 клас, Сергій поїхав до мами на Донеччину. Навчався у професійному ліцеї №73. Отримавши професію кухар, працював у Москві шеф-кухарем, в Слов’янську на кондитерській фабриці. Також працював в Польщі на різних роботах, де і познайомився з коханою Дариною. Коли одружились, то вирішили поселитись у Кременчуці.

    На військову службу призваний 2019 р. Маневицьким РВК Волинської області у м. Львів. Був молодшим сержантом, командиром гармати 2 артилерійського взводу військової частини А 0284 (80 десантно-штурмова бригада) . За три роки військової служби пройшов АТО, а далі 2 р. на війні. Побратими розповідають, що Сергій був відважним воїном. Під Миколаєвом на початку повномасштабної війни Сергій разом з командиром батареї вели бій під обстрілами ворожої авіації. Їх було шестеро, але вони наказали залишити їх і піти.

    Загинув Сергій 26 вересня 2022р. при виконанні бойового завдання в районі Піски-Радьківські Харківської області.

    Похоронили Сергія Колядинського 4 жовтня в м. Кременчук Полтавської області.Після відспівування у Свято-Миколаївському соборі автоколона провела домовину з Сергієм через все місто до Свіштовського цвинтаря, де його з військовими почестями поховали на Алеї Слави ( додаток 2 ).

  У Маневицькій громаді, де пройшло дитинство Сергія, до 4 жовтня оголосили день жалоби. 13 травня 2023 року в селі Градиськ на місцевому кладовищі було відкрито стеллу пам’яті нашому захиснику.

    Сергій не дочекався народження своєї доньки, Полінки.

   Під час служби Сергій Колядинський був нагороджений медаллю « За взірцевість у військовій службі» та відповідно до Указу Президента України №236/2022, «Про відзначення державними нагородами України»,

нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

  За особисту мужність та героїзм, виявлені при захисті України, нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

    Нагороду дружині вручив, 30 травня, керівник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік.

  В пам’яті рідних, близьких, друзів, побратимів Сергій залишився доброзичливою, душевною та активною людиною

                                                                Матеріали підготували:

            Остапчук Вікторія, учениця 8 класу, учасниця рою «Нащадки козаків» Опорного закладу загальної середньої освіти «Троянівський ліцей» Маневицької селищної ради Волинської області

           Ткачук Марія Степанівна, педагог-організатор, виховник рою «Нащадки козаків»  Опорного закладу загальної середньої освіти «Троянівський ліцей» Маневицької селищної ради Волинської області


« повернутися

Вхід для адміністратора