A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено онлайн семінар-практикум для вчителів географії

Дата: 01.02.2024 15:52
Кількість переглядів: 212

    Згідно з планом роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» 31 січня 2024 року проведено онлайн семінар-практикум вчителів географії на тему «Використання інтерактивних карт, як новітній підхід в організації навчання на уроках географії».

   Роботу розпочала консультантка КУ «ЦПРПП», Іщик Юлія Василівна, яка ознайомила слухачів з основними можливостями використання інтерактивних карт. Зазначивши, що універсальним та зручним інструментом для роботи з інформацією на уроках географії виступають саме інтерактивні карти, які дозволяють підвищити рівень викладання географії за рахунок кращої інформативності карт при забезпеченні простоти і зручності сприйняття картографічного матеріалу. 

   Продовжила онлайн-зустріч вчитель географії Оконського ліцею, Колбасюк Людмила Володимирівна, яка зупинилась на роботі з цифровими глобусами Google Earth (Google Планета Земля). Педагогиня зауважила, що для подібної роботи також можна використовувати загальнодоступні дорожні карти для навігації Google Maps та MapQest. Унікальними у використанні є анімаційні інструменти візуалізації реального стану погоди з можливостями прогнозування, все це можна побачити на платформі Windy. Одним з нових геоінформаційних сервісів з якісною та функціональною інтерактивною картою глобального рівня є Global Forest Watch. На уроках географії в закладах загальної середньої освіти вона є актуальною через розміщення тут найновіших геопросторових даних щодо моніторингу сучасного стану та поширення лісів на планеті. Вчителі опрацювали такі онлайн-сервіси інтерактивних карт як: Worldwall.net, LearningApps.org, www.geoguessr.com, не оминувши увагою інтерактивні аркуші: wizer.my  та liveworksheets.com.

   На завершення практикуму педагоги обмінялись досвідом з  використання інтерактивних карт та платформ,  обговорили  підготовку до атестації та курсову перепідготовку.

     Щира вдячність всім за участь, спікеру – за кропітку працю, а Збройним Силам України – за можливість працювати!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора