A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбулося відкриття ХХІХ обласної виставки дидактичних та методичних матеріалів "Творчі сходинки педагогів Волині"

Дата: 14.03.2024 15:38
Кількість переглядів: 24

12 березня у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося відкриття ХХІХ виставки дидактичних та методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині».

На захід завітали представники місцевих органів управління освітою територіальних громад, директори та консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти обласного підпорядкування, наукові та науково-педагогічні працівники ВІППО, члени фахових журі.

Відкрив виставку директор Інституту Олешко Петро Степанович. Він зазначив, що ця подія демонструє досягнення навчальних закладів, тенденції розвитку освіти та можливості поліпшення її якості шляхом упровадження інноваційних технологій в освітнє середовище. Петро Степанович також відмітив, як із кожним роком педагогічна виставка наповнюється все новими й новими ефективними заходами та креативними ідеями.

З вітальним словом до учасників та відвідувачів звернулися: Поліщук Юрій Петрович, перший заступник голови Волинської обласної ради, Даньків Наталія Федорівна, заступник начальника управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, привітавши усіх із вагомою подією в галузі освіти та побажавши натхнення й плідної роботи.

З основною метою та завданнями виставки ознайомила Вітюк Валентина Василівна, заступник директора з науково-методичної та навчальної діяльності ВІППО. Валентина Василівна зробила порівняльний аналіз експозиції відзначила, що у більшості робіт прослідковується реалізація вимог концепції Нової української школи, нових державних стандартів, які ґрунтуються на компетентнісному підході до навчання, враховують вікові особливості психофізичного розвитку учнів, передбачають здобуття ними умінь і навичок, необхідних для подальшої успішної самореалізації.

Верчук Світлана Степанівна, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради, Скороход Жанна Калениківна, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Підгайцівської сільської ради та Сергіюк Лілія Георгіївна, головний спеціаліст гуманітарного відділу Торчинської селищної ради поділилася досвідом проведення першого етапу виставки.

Працівники Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Соломіна Тетяна Іванівна, завідувач, Никитюк Лариса Мілетіївна, методист відділу початкового навчання та дошкільного виховання, Поліщук Наталія Анатоліївна, завідувач відділу освітньої та інноваційної діяльності, Олевська Ірина Ігорівна, завідувач відділу гуманітарних дисциплін, Оксенюк Ігор Леонідович, завідувач відділу інформаційних технологій та дистанційної роботи, Шинкарук Ірина Вікторівна, завідувач відділу новацій та передових педагогічних технологій фахово презентували напрацювання педагогів, методичні рекомендації, розробки та низку інших матеріалів, які в подальшому можна використовувати в освітньому процесі.

Після огляду експозиції представники територіальних громад, ЦПРПП, закладів обласного підпорядкування працювали на дискусійній панелі «Творчі сходинки педагогів Волині»: досвід та перспективи», де продовжили спілкування з Вітюк В. В., Шинкарук І. В., Поліщук Н. А.

Методист відділу новацій та передових педагогічних технологій Свитка Наталія Валеріївна організувала роботу круглого столу «Оцінювання робіт: особливості та критерії» для членів фахових журі.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02UGFHdkgX6A1e9t29QnpyzM17BFj5dSJpy9gFvKcrHSysQHw9bjUWg6eTVbMMDJVZl&id=100068060643783


« повернутися

Вхід для адміністратора