A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

15 березня 2024 року проведено сертифікований семінар-практикум «Здоровий спосіб життя в козацькій традиції»

Дата: 18.03.2024 11:55
Кількість переглядів: 131

   15 березня 2024 року в онлайн-режимі проведено сертифікований семінар-практикум «Здоровий спосіб життя в козацькій традиції». Розробник програми – Камінська Валентина Василівна, методист відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського ІППО, спікер – Поліщук Наталія Анатоліївна – завідувач відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського ІППО, Нечепа Надія Анатоліївна – методист відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського ІППО.

   Мета програми – це вивчення та формування навичок здорового способу життя на основі козацьких традицій. З її особливостями  слухачів ознайомила Поліщук Наталія Анатоліївна, яка зазначила, що програма передбачає усвідомлення якостей українського козака як особистісних цінностей, пізнання і відродження традицій козаків щодо забезпечення здорового способу життя за чотирма складовими здоров’я: фізичною, психічною, соціальною, духовною.

   Нечепа Надія Анатоліївна  зупинилась на козацьких традиціях та їх перемогах. Долі славних козацьких гетьманів допомагають українцям заново переглянути сторінки власної історії, осмислити її заради кращої долі нашої Батьківщини та її громади. Тож, як підтримуються традиції козацтва у сучасному житті молоді? Створені громадські організації «Пласт»; Всеукраїнська дитячо-юнацька військово патріотична гра «Сокіл» («Джура»); Всеукраїнська національно-патріотична військово-спортивна гра «Захисник України» (проєкт); модуль «Військово-спортивні ігри»; «Військово спортивне семиборство». Також, є певні методи створення та використання освітніх квестів про козацькі традиції здорового способу життя в освітньому процесі, аналіз проходження квестів «Славні українські козаки».

 Камінська Валентина Василівна історично заглибилась в життя і побут гетьманів та заснування Запорізької Січі. Наші славні пращури козаки – непереможні силою та духом, своїм прикладом допомагають українському народу бути мужньому, незламному, героїчному, пережити голгофи голодоморів, сталінської опричини, фашизму, брежнєвсько-андроповського мовчання, Чорнобиля, прикладати неймовірні зусилля, яким дивується весь світ у захисті рідної країни від російських окупантів.  

 Детальніше про здоровий спосіб життя слухачам розповіла Поліщук Наталія Анатоліївна. На сьогодні це є одне із найактуальніших питань як особистості так і суспільства вцілому. Особливо важливим є збереження і зміцнення ментального здоров’я в період війни на світогляді  виховання справжнього козака-воїна. Життя в екстремальних умовах  постійно ворожого нападу, коли доводилося долати тяжкі випробування, розвинуло в козаків фізичну загартованість, витривалість і неабияку силу. Народні приказки «козацька сила», «козацьке здоров’я», «козацький дух», які використовують як захоплення, свідчать про те, що народна пам’ять зберегла те, що козаки були абсолютно здоровими людьми.

     У роботі семінару взяли участь 23 педагогічних працівники, які отримали сертифікати підвищення кваліфікації обсягом у 6 годин. Щиро вдячні Валентині Василівні, Наталії Анатоліївні та Надії Анатоліївні за проведений семінар-практикум, а  Волинському ІППО за співпрацю із КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Маневицької селищної ради.

    Організатор зустрічі – консультант КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради Іщик Юлія Василівна.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора