A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено навчально-методичний семінар для вчителів предмета "Захист України"

Дата: 05.04.2024 14:41
Кількість переглядів: 144

 

   4 квітня 2024 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти організовано та  проведено навчально-методичний семінар «Особливості організації практичних занять з предмета «Захист України» вчителям  закладів  загальної середньої освіти Маневицької територіальної громади  на базі Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка.   

   Вітальним словом розпочала роботу консультант КУ «ЦПРПП» Іщик Юлія Василівна, наголосивши на важливості вивчення предмета «Захист України», адже вже третій рік від початку повномасштабного вторгнення в Україну і нам потрібно закласти основи цивільного захисту та здійснити психологічну підготовку учнівства до захисту України.

   Корнейко Микола Миколайович, методист відділу освітньої та інноваційної діяльності ВІППО, розробник програми зазначив, що вивчення предмета «Захист України» спрямоване на досягнення мети загальної середньої освіти, а саме: соціалізації особистості учнів, формування у них національної самосвідомості, загальної культури, здатності до саморозвитку й самонавчанні в умовах глобальних змін і викликів.

   Провідним чинником розвитку такої особистості є формування в учнів практичних умінь та здатності застосовувати отримані знання у реальних життєвих умовах з метою визначення і обґрунтування власної життєвої позиції.

   Парамедикиня добровольчого батальйону м. Луцьк Ніка провела навчання  з тактичної домедичної допомоги в умовах бойових дій за алгоритмом MARCH та практичні заняття прийомів і способів дій на полі бою, а також  продемонструвала дії солдата у складі бойової групи. Учасники семінару відпрацювали способи пересування на полі бою.

   Шум Олександр, інструктор Володимир-Волинського центру підготовки ТРО, вчитель Луцького ліцею №10, детально та наочно розповів про роботу з безпілотними літальними апаратами. Показав присутнім, як здійснюється політ БпЛА під дистанційним керуванням людини-оператора, які програми використовують військові. Також, пропрацювали види руху дрона та відстані, які він  може подолати з різними видами перешкод.

  Інструктор Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання Мальчик Ігор провів навчання з орієнтування на місцевості із практичними заняттями. Окремо зупинився на класифікаціях карт та методах їх розшифрування.

   Педагоги опанували методи організації занять з тактичної підготовки, домедичної допомоги, розуміння ролі військово-патріотичного виховання серед учнівської молоді.

   Щира вдячність спікерам за проведений навчально-методичний семінар та особлива подяка нашим захисникам, завдячуючи яким ми маємо змогу спокійно працювати!

ФОТОАЛЬБОМ


« повернутися

Вхід для адміністратора