A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся семінар учителів німецької мови "Використання сучасного підходу для вивчення граматики німецької мови"

Дата: 05.04.2024 13:57
Кількість переглядів: 146

      Відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради 4 квітня 2024 року було проведено семінар вчителів німецької мови «Використання сучасного підходу для вивчення граматики німецької мови».

  Розпочала роботу онлайн-зустрічі Іващик Іванна Анатоліївна,  директор КУ «ЦПРПП», яка наголосила, що вивчення іноземних мов є дуже важливим для кожної людини не лише для культурного розвитку, але й ключовим елементом успішного професійного та особистісного росту. Однією з мов, яка набуває все більшого значення, є німецька.

     Поширеною є думка, що граматика німецької мови є вкрай тяжкою та незрозумілою. Кажуть, що її важко опанувати, нею лякають, відбиваючи хіть до навчання. Мовляв, структура граматичних конструкцій складна, слова довгі та важкі для вимови. Усе не так страшно, як здається на перший погляд. Насправді ця мова досить мелодійна, наповнена тихими шиплячими, навіть заколисуюча.

    Німецька є однією з найпоширеніших у світі. Вона має складну граматику, яка може бути викликом для вивчення. Але, якщо розібратись докладно, то це не так. Специфікою її вивчення полягає в тому, що вона має багато правил та винятків, які потрібно запамятовувати. Зараз компютери, смартфони, планшети, мультимедійна дошка стали звичайним компонентом навчального процесу на уроках іноземних мов. Учні нині вже й не уявляють свого життя без використання гаджетів.

   Саме на цьому питанні зупинилася Руденко Наталія Іванівна, вчитель німецької мови Великоведмезької гімназії-філії ОЗЗСО «Цмінівський ліцей».  Педагогиня презентувала свій досвід використання смартфонів на уроках та показала як можна зробити  такий урок цікавим та корисним.

       Роботу зустрічі продовжила Зінич Інна Василівна, вчитель німецької мови Черевахівської гімназії та Маневицького ліцею №2. Вона торкнулася проблеми найбільш поширених помилок при вивченні граматики німецької мови та способах їх подолання. Колега поділилася своїми напрацюваннями по цій темі.


 

    На підсумок семінару педагоги зупинилися на тому, що граматика – один з найважливіших аспектів вивчення німецької мови, а помилки можуть дуже ускладнювати розуміння іноземної мови. Щоб цього уникнути, рекомендується приділяти особливу увагу правилам граматики та регулярно практикувати її на письмі та в усному мовленні.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора