A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Проведено сертифікований семінар-практикум «Фітнес технології для розвитку фізичних якостей на уроці фізичної культури»

Дата: 26.04.2024 08:41
Кількість переглядів: 87

   25 квітня 2024 року відповідно до плану роботи КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради та співпраці з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти в онлайн-режимі проведено сертифікований семінар-практикум «Фітнес технології для розвитку фізичних якостей на уроці фізичної культури». Розробник та спікер програми Нечепа Надія Анатоліївна – методист відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського ІППО.

   Мета програми – це підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів фізичної культури щодо реалізації завдань Державних стандартів освіти відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти, запитів громадянського суспільства, установ і закладів освіти, освітніх потреб споживачів освітніх послуг.

   Актуальність розробленої програми семінару-практикуму підвищення кваліфікації вчителів закладів освіти полягає в необхідності підготовки педагогічного працівника до реалізації освітньої політики держави шляхом опанування новітніх практик, технологій, методик і форм професійної діяльності на засадах інноваційних освітніх підходів з урахуванням потреб педагогів та вимог чинного законодавства.

   Використання фітнес-технологій на уроках є новітнім підходом до викладання фізичної культури в закладах загальної середньої освіти. Насиченість засобів та методів фітнесу дозволяє забезпечувати успішну роботу з реалізації завдань освітньої програми, сприяти реалізації індивідуального та диференційованого підходів у фізичному вихованні.

   Михальчук Ольга Валеріївна, інструктор з фізичної культури КЗ «Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 30 Луцької міської ради» розповіла про важливість формування здорового способу життя ще в дошкільному віці за допомогою Step-аеробіки, як засобу формування стійкої рівноваги, вдосконалення точності рухів та орієнтування у просторі.

   Васильчук Юлія Павлівна, інструктор з фізичної культури КЗ «Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №5 комбінованого типу Луцької міської ради» поділилась власним досвідом роботи з noodle-палицями, які сприяють руховій компетентності, комплексному зміцненню м’язів та профілактиці плоскостопості.

   Хомич Олена Григорівна, вчитель фізичної культури КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Луцької міської ради Волинської області» поділилась власними напрацюваннями з використання інноваційних технологій на уроках фізичної культури, а саме:  скіпінг («skipping») – похідне від англійського «skip» і дослівно означає «стрибання» та фітбол-аеробіки.

    Надія Анатоліївна, зупинилась на загальній фізичній підготовці, як засобі фізичного розвитку учнів та основних аспектах процесів загального  розвитку учнів. На семінарі проговорено про роль вчителя у формуванні безпечного освітнього середовища, участь дітей в організації освітнього середовища фізкультурної галузі. Розглянули методику навчання учнів змістовних ліній фізичної освітньої галузі: «Базова рухова активність», «Фітнес аеробіка», «Турбота про стан здоров’я та безпеку».

  У результаті даного семінару 15 слухачів отримали сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом у 8 годин, а також цінні та нові знання.

 Щиро вдячні Нечепі Надії Анатоліївні, методисту Волинському інституту післядипломної педагогічної освіти за співпрацю та навчально-пізнавальний семінар-практикум, а нашим захисникам за можливість працювати!


« повернутися

Вхід для адміністратора