A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбувся навчальний семінар "Виклики та практики навчання у 5 - 7 класах для вчителів англійської мови НУШ"

Дата: 24.05.2024 10:23
Кількість переглядів: 309

   Фото без опису23 травня відбувся сертифікований навчальний семінар «Виклики і практики навчання у 5 – 7 класах НУШ» для вчителів англійської мови на платформах Google-meet та Zoom.

Зустріч розпочала вітальним словом директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради Іванна Анатоліївна Іващик. Ірина Григорівна Ураєва, методист іноземних мов Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти представила учасників семінару та акцентувала увагу педагогів на важливості та актуальності теми.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.

НУШ - це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

    Зустріч продовжила фасилітатор Британської ради в Україні Світлана Бондарук, яка презентувала колегам проєкт  “Skills and Well-being in Teacher Learning Opportunities” (SWITLO), метою якого є створення можливостей для вчителів англійської мови закладів загальної середньої освіти набути досвід у розбудові професійних спільнот і підтримці  їхньої діяльності шляхом змістовної взаємодії і рефлексії. Очікується, що такі групи професійної майстерності сприятимуть розвитку вмінь учасників самостійно та якісно планувати і втілювати власні програми професійного розвитку відповідно до професійних потреб.

Фото без опису

До зустрічі приєдналася тренерка Британської ради Ірина Крук, яка нагадала як планувати урок з англійської мови у Новій українській школі, функції та основні кроки планування.  Спікерка  зазначила, що визначившись із цілями уроку, ми можемо братися за складання плану – чого і як саме ми збираємося навчати. Ми визначаємо найважливіші компоненти (частини) уроку, розмірковуючи, що повинні робити учні та як. Тож план уроку нагадує дорожню карту, що показує нам, куди ми йдемо і як збираємося туди дістатися – хоча під час подорожі може виявитися, що нам потрібно піти іншим шляхом!

Фото без описуОсновні компоненти плану уроку показують, для чого ми його проводимо (цілі), що та як будуть робити вчитель та учні протягом уроку (процедуру – види роботи, які використовує педагог), розподіл часу на різні етапи уроку, характеристику групи. Вся ця інформація допомагає передбачити можливі проблеми та спробувати запобігти їм.

  Тренерка Євгенія Романюк, яка поділилася досвідом роботи на  тему «Correction strategies at the lesson of English». Спікерка наголосила, що робота над помилками болісна, але саме вона є найпродуктивнішою частиною діяльності.

Фото без описуНародна мудрість твердить: «Не помиляється той, хто нічого не робить».   Так, людям притаманно робити помилки. Та важливіше вміти їх визнавати і правильно з ними працювати.

Фото без опису


  Завершення семінару було побудоване у формі запитання-відповіді. Зустріч пройшло у затишній англомовній атмосфері та була досить змістовною, корисною та цікавою.   

   Щиро дякуємо спікерам та всім учасникам навчального семінару за плідну співпрацю, а Збройним силам України за можливість працювати та навчатися!

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора