A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Відбулося чергове засідання Розмовного клубу української мови «ГОВІР»

Дата: 03.06.2022 15:17
Кількість переглядів: 266

Позитивно й результативно минуло чергове засідання Розмовного клубу української мови «ГОВІР» 2 червня.

Модераторка роботи клубу Оксана Кушко привернула увагу присутніх до  основних норм і правил нової редакції Українського правопису, які тепер варто використовувати при своєму мовленні в усіх сферах суспільного життя із 2019 року, аби надалі залишатись грамотними носіями рідної мови. Розглянуто 20 новацій правопису, які чи не найбільше привертають до себе увагу та відверто здивували членів клубу.

Також на зустрічі опрацьовано основні принципи наголошування слів за частинами мови, складні випадки наголосів в українській мові та основні винятки.

З метою кращого сприйняття та запам’ятовування розгляд того чи іншого матеріалу завершується виконанням практичних завдань.

А на творчій роботі учасники зустрічі дізнались про такий вид вірша, як сенкан. Прослухали майстер-клас та отримали інструктивні картки «Я створюю сенкан», за якими написали свої емоційні поезії за темами «Батьківщина» і «Дім».

На засідання цього разу була запрошена психологиня Оконського ліцею  Маневицької селищної ради Макарчук Олеся Миколаївна, яка провела заняття з елементами тренінгових вправ на розвиток комунікації  та відкритого спілкування. Учасники вчилися комунікувати – обмінюватись інформацією діями, не розмовляючи, малювали спільний малюнок одним маркером, намагаючись знайти взаєморозуміння. Далі завданням для учасників стало  заповнити таблицю зі словами «можу», «хочу», «треба» і «мушу». Цією вправою практичний психолог дала зрозуміти учасникам, що свої бажання ми маємо звіряти зі своїми можливостями та обов’язками для їх здійснення. Усвідомлення своїх бажань – перший крок до досягнення мети. Можливості – це умови, які сприяють здійсненню бажань. Обов’язки – це умови, дотримання яких допомагає досягти успіху.

На таких зустрічах люди не лише проводять корисно час, але й   відкриваються, розповідають свої історії, знаходять друзів.

Традиційними стають зустрічі розмовного клубу і з маленькими  учасниками, цього разу для знайомства та спілкування психолог, Олеся Миколаївна, провела вправу «Бінго». А далі у дітей був майстер-клас із плетіння бісером. Напередодні зустрічі відзначався Всесвітній день захисту дітей, із яким працівники Центру професійного розвитку привітали діток та подарували їм святкове чаювання.

Вкотре вітаємо маленьких українців з цим святом, бажаємо, аби скоріше закінчилась війна, ЗСУ здобули Перемогу і всі діти України змогли сповна насолодитися літом та дитинством.     

ФОТОАЛЬБОМ ПОДІЇ


« повернутися

Вхід для адміністратора