A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Організація та проведення педагогічних заходів

Круглий стіл "Розгляд положення про професійну спільноту педагогічних працівників. Організація роботи згідно із положенням."

11 жовтня відбулась онлайн-нарада із головами професійних спільнот педагогічних працівників закладів освіти Маневиччини. Обговорювались організаційні питання роботи спільнот та співпраці голів вчительських об'єднань із консультантами Центру професійного розвитку. 

14:15 12.10.2021

Вчимося на досвіді колег

З цілілю налагодження співпраці та перейняття цінного досвіду педагогічні працівники Центру професійного розвитку педагогічних працівників Маневицької селищної ради здійснили комунікативний візит до Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області. Зустріч колег відбулась 06 жовтня 2021 року у відремонтованому та обладнаному сучасною технікою приміщенні. Консультанти та психолог на чолі із директором Центру професійного розвитку м. Ковель Світланою Степанівною Верчук люб'язно прийняли та провели екскурсію, за чашкою кави щедро ділились досвідом, ідеями та напрацюваннями. 

13:49 07.10.2021

Проведено онлайн-консультування для педагогів, які ведуть корекційно-розвиткові заняття

Онлайн-консультування – це альтернативне джерело психологічної допомоги та роботи консультантів Центру професійного розвитку педагогічних працівників, коли традиційне очне консультування недоступне або неможливе у зв'язку з карантином. Звернення в онлайн до психолога чи консультанта – це ефективний і безпечний спосіб виходу з кризи та вирішення проблем у даний період.

13:25 07.10.2021

Проведено онлайн-семінар «Цифрові компетенції педагогічних працівників. Робота  із функціоналом освітньої платформи Prosvita.net»

З метою покращення якості дистанційного навчання у закладах освіти Маневиччини та відповідно до плану діяльності КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради проведено роботи із реєстрації шкіл на безкоштовній освітній онлайн-платформі Prosvita.net. Бажання зареєструватись та навчитись працювати із цим ресурсом виявили колективи 15 закладів освіти.

13:18 05.10.2021

Онлайн-семінар для заступників з виховної роботи"Формування в учнівської молоді ціннісних життєвих навичок шляхом національно-патріотичного виховання"

28 вересня відбувся онлайн-семінар для заступників директора з виховної роботи «Формування в учнівської молоді ціннісних життєвих навичок шляхом національно-патріотичного виховання»

15:25 29.09.2021

Участь в обласному семінарі "Будуємо гендерно чутливе освітнє середовище"

24 вересня 2021 року на базі закладу вищої освіти"Луцький педагогічний коледж" Волинської обласної ради працівники КУ"ЦПРПП"Маневицької селищної ради долучилися до регіонального підсумкового семінару у межах проєкту «Будуємо гендерно чутливе освітнє середовище в громадах Волинської області». Учасники семінару поділились напрацюваннями, думками щодо необхідності включення гендерної складової в освітній процес, підсумували результати роботи.

09:48 29.09.2021

Семінар-практикум «Освітньо-професійна траєкторія педагога: практичний аспект»

24 вересня 2021 року для педагогічних працівників Маневицької громади було проведено семінар-практикум «Освітньо-професійна траєкторія педагога: практичний аспект» у онлайн-форматі на платформі Meet-Google. Семінар проведено за освітньою програмою, авторами якої є викладачі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, які й стали спікерами на зустрічі.

14:57 24.09.2021

Організований початок роботи новоствореного Наукового товариства учнів «Кругозір» у Маневицькій ТГ

Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради та у зв’язку із створенням на базі Центру Наукового товариства учнів «Кругозір» 16 вересня було проведено онлайн нараду керівників секцій Малої академії наук «Організований початок роботи новоствореного НТУ «Кругозір» у Маневицькій ТГ».

12:00 17.09.2021

Онлайн  засідання спільнот  вчителів  початкових класів "Реформа  НУШ в дії"

Відповідно до плану  роботи Центру професійного розвитку та графіку проведення  координаційних  засідань  професійних  спільнот, 13 вересня 2021 року відбулося  онлайн  засідання спільноти  вчителів  початкових класів. До присутніх  звернулася  консультант  Центру Пацаманюк  Світлана  Василівна, яка  зазначила,  що 2021-2022  навчальний  рік – черговий  етап активного  реформування загальної  середньої освіти в Україні.  Наголосила на  необхідності  врахування  у  діяльності початкової освіти нормативно-правової  бази  Нової  української  школи  та  Державного  стандарту  початкової  освіти, затвердженого Постановою  Кабінету  Міністрів  України від 21 лютого 2018 р. № 87.

12:09 15.09.2021

Відбулось онлайн засідання спільнот вчителів хімії, географії та економіки

10 вересня 2021 року відбулось онлайн засідання  спільнот вчителів хімії, географії та економіки  на платформі Meet.  Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Володимир Лукашук зазначив, що робота спільноти  має бути спрямована на забезпечення виконання єдиних принципів виховання і навчання учнів, підвищення науково-методичного рівня вчителів, вивчення та використання передового педагогічного досвіду організації  освітнього процесу. Також він зупинився на питаннях атестації педагогічних працівників, участі в конкурсах, олімпіадах. Голова спільноти вчителів хімії Олена Ковердюк, вчитель хімії  Оконського ліцею,  акцентувала увагу на  актуальних питаннях щодо викладання хімії у 2021-2022 навчальному році, ознайомила присутніх з  нормативними  документами, зазначила, що  важливим джерелом знань, розвитку критичного мислення, засобом формування дослідницьких умінь і навичок  мають стати хімічний експеримент, дослідницький проєкт та розв’язування розрахункових задач.

11:27 13.09.2021

Вхід для адміністратора