A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Організація та проведення педагогічних заходів

Проведено навчально-методичний семінар із керівниками ЗЗСО за участі фахівців управління Державної служби якості освіти у Волинській області

25 квітня було проведено навчально-методичний семінар із керівниками закладів загальної середньої освіти відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників за участі фахівців управління Державної служби якості освіти у Волинській області та головних спеціалістів відділу освіти молоді та спорту  Маневицької селищної ради. Директорат ЗЗСО Маневицької громади працював  над темою «Самооцінювання – важлива складова функціонування внутнішньої системи забезпечення якості освіти».

16:32 26.04.2023

19-20 квітня відбувся семінар-тренінг «Емоційне вигорання та професійна деформація працівників освітніх організацій»

19-20 квітня 2023 року, напередодні Всеукраїнського дня психолога для спільноти працівників психологічної служби закладів освіти  Маневицької селищної ради в онлайн-форматі пройшов семінар-треніг «Емоційне вигорання та професійна деформація працівників освітніх організацій».

12:34 21.04.2023

10-11 квітня проведено онлайн семінар-тренінг «Міжпредметні зв’язки дисциплін природничо-математичного циклу з фізикою"

10 та 11 квітня 2023 року для педагогів, що викладають дисципліни природничо-математичного циклу у закладах освіти Маневицької селищної ради, було проведено онлайн семінар-тренінг «Міжпредметні зв’язки дисциплін природничо-математичного циклу з фізикою". 30 педагогів Маневиччини проходили тренінг відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку за сприяння кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО. Модератор зустрічі колег - консультант Маневицького ЦПРПП Лукашук Володимир, укладач програми, спікер - Григорій Кобель.

11:38 12.04.2023

Відбувся семінар-практикум "Великодня майстерня: від автентики до сучасності" для вчителів образотворчого мистецтва

31 березня відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Маневицької селищної ради відбулося засідання професійної спільноти вчителів образотворчого мистецтва. Робота колег проходила під гаслом "Великодня майстерня: від автентики до сучасності" у приміщенні Маневицького краєзнавчого музею.  Зустріч вітальним словом розпочав господар музею, директор Хомич Петро Микитович, біля пам'ятної дошки із фотографіями загиблих воїнів Маневиччини. Перш ніж розпочати роботу семінару присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання. Методичні питання підняла Оксана Кушко, директорка ЦПРПП, привернула увагу колег до особливостей та вимог законодавства щодо курсової перепідготовки та атестації. Говорили про фахові конкурси, важливість методичної та творчої активності педагогів. Доля Альона, директорка Маневицького ІРЦ, привернула увагу колег до дієвих методів роботи на уроках мистецтва із дітьми з ООП. Практичну частину семінару-практикуму складали майстер-класи, на яких педагоги отримали багато інформації щодо ідей створення великодніх сувенірів, оберегів, різного виду писанок. Цікаво і досить пізнавально пройшов майстер-клас "Українська писанка: історія, символічність, прадавні техніки", який провела Піддубна Людмила, організатор екскурсій Маневицького краєзнавчого музею. Людмила Іванівна навчила педагогів писати писанки колишніми автентичними методами та приладами такими, як писачки та спеціальні ложки зі свічками. Вчителі працювали з натуральним воском та барвниками. Також, Людмила Іванівна продемонструвала різні великодні вироби із соломи й сіна, що зможуть використати педагоги, як ідеї для сувенірів. " Сучасні великодні техніки декору" - другий майстер-клас від голови професійної спільноти Стрельчук Світлани, вчителя образотворчого мистецтва Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка. Світлана Андріївна розповіла про багато різних технік великоднього декорування оселі, а яйця присутні декорували у техніці декупаж. Усі техніки, методи, ідеї педагоги зможуть використати на заняттях з учнями під час підготовки до великодніх днів, ярмарок, виставок.  Семінар завершився захопливою екскурсією до Музею одного експоната "Маневицький човен-моноксил", яку люб'язно провів для відвідувачів директор музею. Щиро дякуємо педагогам за присутність на семінарі та Маневицькому краєзнавчому музею за співпрацю!

08:42 02.04.2023

Проведено семінар-практикум для вчителів математики «Розвиваємо компетентності, навчаючи розв’язувати задачі міжпредметного змісту»

Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради 29-30 березня 2023 року в онлайн-форматі  відбувся  семінар-практикум для вчителів математики закладів освіти Маневицької селищної ради «Розвиваємо компетентності, навчаючи розв’язувати задачі міжпредметного змісту» за освітньою програмою ВІППО. Розробник програми, спікер – Трачук Тетяна Володимирівна, доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів, кандидат педагогічних наук.

15:21 31.03.2023

Використання цифрових технологій  та технологій дистанційного навчання

   35 вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Маневицької громади стали учасниками дводенного 8-годинного навчально-методичного семінару «Використання цифрових технологій  та технологій дистанційного навчання», який відбувся 29-30 березня 2023 року у онлайн-форматі відповідно до плану роботи КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради. Метою семінару було привернути увагу  на  розвиток професійної компетентності вчителів початкових класів щодо використання цифрових технологій та технологій дистанційного навчання в умовах освітніх змін.

08:52 31.03.2023

Пройшов 2-денний навчально-методичний семінар "Сертифікація педагогів як складова індивідуальної траєкторії професійного розвитку"

45 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Маневицької громади стали учасниками дводенного 8-годинного навчально-методичного семінару «Сертифікація педагогів як складова індивідуальної траєкторії професійного розвитку: формат, етапи, підготовка до участі», який пройшов 23-24 березня 2023 року у онлайн-форматі відповідно до плану роботи КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради. Робота була направлена на мотивування педагогів до особистісного і професійного зростання шляхом ознайомлення з алгоритмом дій, етапами та ключовими процедурами сертифікації.

12:18 27.03.2023

Відбувся навчально-методичний семінар «Ведення ділової документації у ЗДО відповідно до чинного законодавства України»

22 березня у актовій залі відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради відбувся навчально-методичний семінар «Ведення ділової документації у ЗДО відповідно до чинного законодавства України», учасниками якого стали директори усіх закладів дошкільної освіти громади.

13:48 23.03.2023

Розвиток творчих здібностей на уроках трудового навчання

Відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради 13 березня 2023 року в онлайн-форматі  відбувся  семінар-практикум для педагогів закладів освіти Маневицької селищної ради «Розвиток творчих здібностей на уроках трудового навчання». Розробник програми, спікер – Варемчук Василь Ярославович, методист трудового навчання Волинського ІППО. Робота на семінарі передбачала отримання педагогами документа, про підвищення кваліфікації, саме тому 23 педагогічні працівники отримали сертифікати обсягом у 6 годин.

15:26 14.03.2023

Вхід для адміністратора