A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради

Організація та проведення педагогічних заходів

Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення

  Навчання протягом життя - важлива навичка для всіх, хто прагне до самовдосконалення, зокрема для освітян. Щоб бути впевненим сучасним педагогом, важливо не лише знати свій предмет, а й постійно підвищувати власний кваліфікаційний рівень. Бо сьогодні постає важливе питання: «Який же підхід та спосіб навчання дібрати для дитини?» Відповідь на нього змогли отримати освітяни Маневицької територіальної громади під час навчання на тему: «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення», яке відбулося 25 листопада 2023 року на базі Маневицького  ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка. Даний проєкт реалізується в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та the LEGO Foundation щодо співпраці у сфері освіти та науки.

15:44 27.11.2023

21-22 листопада 2023 року в онлайн-форматі пройшов дводенний 8-годинний  семінар-тренінг «Формування безпечного освітнього середовища»

   21-22 листопада 2023 року в онлайн-форматі пройшов дводенний 8-годинний  семінар-тренінг «Формування безпечного освітнього середовища». Розробник програми, спікер - Казмірук Н.М., методист відділу практичної психології і соціальної роботи кафедри Волинського ІППО, спікер - Турчина Лариса Іванівна,старший викладач кафедри педагогіки і психології Волинського ІППО.

09:17 23.11.2023

Відбувся семінар з вчителями історії та правознавства приурочений до Дня Гідності та Свободи України

   21 листопада 2023 року відбувся науково-практичний семінар учителів історії та правознавства «Скорботне ХХ століття: трагедії голоду в Україні. Революція Гідності: на шляху до історії» на базі Маневицького краєзнавчого музею.  

14:13 22.11.2023

З нагоди Міжнародного дня логопеда відбулося засідання логопедів та дефектологів на тему «Нетрадиційні методи терапії в логопедичній роботі»

14 листопада 2023 року, з нагоди Міжнародного дня логопеда, було проведено засідання спільноти логопедів та дефектологів  на тему «Нетрадиційні методи терапії в логопедичній роботі».

09:58 16.11.2023

Відбувся онлайн-семінар з основ безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів

   9 листопада 2023 року проведено онлайн-семінар з учителями предмету «Основи здоров’я» на тему: «Основи безпечної поведінки за наявності вибухонебезпечних предметів», організатором якого є КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Розпочала зустріч вітальним словом консультантка Іщик Юлія та нагадала про зміни в атестації педагогічних працівників згідно нового положення, також озвучила  важливість участі в обласній виставці  дидактичних та методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині», де вчителі можуть показати свої напрацювання і творчі підходи до роботи на уроках.    Подальшу роботу з учасниками семінару продовжив провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту – Мифанік Степан. Він розповів про вибухонебезпечні предмети, їх види та принципи роботи, про можливі наслідки їх дії та правила поведінки при їх виявленні. Зауважив на необхідності дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами, а також правил безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях.    По завершенню семінару педагоги мали змогу задати питання та висловити власні думки з цього приводу. Степан Петрович озвучив  пропозицію щодо необхідності проведення навчально-пізнавальних уроків з інформування про мінну небезпеку, які допомогли б дітям здобути знання, уміння та навички безпечної поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів та речовин. Особлива увага була приділена тому, що діти не розуміють всієї небезпеки в разі виявлення цих предметів і можуть ставити під  загрозу власне життя. Адже, на превеликий жаль, сьогодні вся Україна постраждала від ворожого нападу та має багато небезпечних територій, тож пам’ятаймо про правила безпеки і розповідаймо про них дітям.       Бережімо своє життя! Бережімо життя своїх близьких! Бережімо життя своїх дітей! Щира вдячність нашому спікеру за змістовний виступ.

15:39 09.11.2023

Участь учениці Маневицького ліцею №2 у конкурсі

Вкотре за ініціативи Первинної профспілкової організації та управління інформації та звʼязків з громадськістю РАЕС проведено конкурс науково-дослідницьких робіт «Мій рідний край - моя історія жива». В якому взяла участь учениця Маневицького ліцею №2 Мефанік Катерина Сергіївна та стала його переможецею. У вівторок для вручення винагороди, грамоти та подарунків до ліцею завітали представники Рівенської АС: голова профспілки Іван Мельник та заступник начальника інформації та зв’язків з громадськістю Ірина Жук. Вітаємо нашу Катрусю з перемогою.

15:23 09.11.2023

Вхід для адміністратора